Categories: Știrile zilei

Inovator! Elevii clujeni, testați de un aparat „de citit în palmă”, pentru orientarea în carieră. Dispozitivul, inventat de un român

Elevii, testați de un aparat „de citit în palmă”. Un proiect pilot, denumit „Încotro? Eu?” și care se adresează elevilor de liceu, va fi demarat din luna februarie, în orașul Cluj-Napoca.

Proiectul reprezintă o premieră în România și presupune testarea elevilor, cu ajutorul unui aparat special, pentru identificarea abilităților native și orientarea acestora în carieră.

Elevii din Cluj-Napoca, testați prin scanarea palmelor pentru orientarea în carieră

În cadrul acestui proiect, 100 de elevi de clasa a XI-a din Cluj-Napoca vor fi testați prin scanarea palmelor timp de cinci minute, pentru a descoperi ce carieră li se potrivește. Pentru testarea elevilor dacă sunt minori, va fi nevoie de acordul părinților.

Totul este posibil datorită unui dispozitiv inventat de un român. Astfel, noul sistem permite realizarea profilului vocațional, înlocuind chestionarele clasice interpretate de psihologi.

Testarea elevilor se va face prin scanarea mâinilor timp de cinci minute

Camelia Bakri, președintele Genesis Lions Club Cluj, partener în cadrul proiectului, a precizat că testarea se va face în cadrul Centrului de consiliere și orientare în carieră.

„Tehnologia MindMi este una nouă și avansată, bazată pe un aparat inventat de inventator român. După testarea mâinilor, elevii de clasa a XI-a vor fi testați în carieră și cu teste standardizate.

Iar atunci vor fi două tipuri de testare, una modernă și alta pe baterii de teste, iar practic oferim copiilor indeciși ce carieră să urmeze, în care ar prima abilitățile native care i-ar putea face să dezvolte competențe maxime într-o anumită carieră”, a explicat Bakri.

„Este un neurostimulator, pe care elevii își pun palmele. Ulterior, sunt supuși unor impulsuri electrice de voltaj foarte mic prin care le este stimulat creierul.

Creierul răspunde înapoi, moment în care scannerul intră în modul de colectare date. Procesul se repetă până se colectează date suficiente la nivel de activitate neurodermală, iar informațiile sunt interpretate de un algoritm inventat de noi”, a explicat Andrei Galoș, reprezentant Psyhometric Systems Cluj-Napoc, pentru cluj24.ro.

 

Sursa foto: cluj24.ro

Dispozitivul de 2.500 de euro, inventat de un român

Aparatul de testare a elevilor costă 2.500 de euro, plus TVA, și poate fi transportat și în școli, dacă va fi cazul. Device-ul inovator este premiat la nivel național și internațional.

Inventatorul dispozitivului este Dumitru Grigore, consilier pentru tehnologii avansate al societății pe acțiuni Tracia Unita, care promovează ”Școala Zalmoxiană”, potrivit paginii de internet a societății.

Tracia Unita SA este o societate pe acțiuni înființată in 1998 din nevoia stringentă de implicare in implementarea celor mai inovatoare tehnologii, soluții si proiecte pentru companiile de stat si private atât din țară cat si din străinătate, arată educatieprivata.ro.

Conform sursei citate, Dumitru Grigore a fost viceprimar în Năvodari și este membru al unei comisii a Academiei Române. În CV-ul său este inclusă și calitatea de preot misionar la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

12 minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

43 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: