Sari la conținut

Așa slăbești ușor și sănătos! Nutriționist: „Farfuria de slăbit” să nu depășească dimensiunea palmelor

Nutriționist, sfaturi pentru slăbit. Ai început anul cu dorința clară de a pierde 5, 10 sau 15 kilograme? Probabil că ai și adoptat o nouă dietă, ți-ai schimbat câteva deprinderi alimentare, dar rezultatele nu apar încă.

Celebrul nutriționist Mihaela Bilic vine în întâmpinarea persoanelor care vor să slăbească și oferă câteva sfaturi extrem de folositoare.

„Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem “adopta”, nu doar pentru slăbit, ci ca stil de viață sănătos”, a transmis medicul nutriționist, într-o postare pe Facebook.

Așa slăbești ușor și sănătos! Nutriționist: 3 mese principale, fără nimic de ciugulit

Iată ce ai de făcut:

  1. Primul ar fi eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit, nici dulce, nici sărat, nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți.
  2. Alt obiectiv: limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii, nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Fructele se mănâncă ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cat despre prăjituri, o dată sau de 2 ori pe săptămână, ca premiu.
  3. Nu în ultimul rând ajustați dimensiunea porției și aveți grijă ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre, fără posibilitate de supliment!

„Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță. Mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză.

Învățați să umpleți farfuria cu legume, au puține calorii, apă, fibre vitamine și minerale. Iar proteinele și grăsimile sunt “condimentele” care țin de foame și dau gust.

Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine, combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!”, a mai spus Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel