Sari la conținut

O profesoară a lipsit 20 de ani de la școală în cei 24 de ani de carieră

elevi
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
inceput an scolar

O profesoară de istorie și filosofie a lipsit de la școală timp de 20 de ani, din  cei 24 de carieră. Cadrul didactic care era angajat la un liceu din Veneția, Italia, a ajuns în atenția unei inspecții a Ministerului educației care i-a definit metodele de predare ca fiind „incompatibile”. În aceste momente, Curtea de Casație din Italia a confirmat concedierea ei.

Dintr-un total de 24 de ani de serviciu pe cartea de muncă, o profesoară din Italia a lipsit 20 de ani de la catedră, fiind prezentă doar patru luni consecutive pentru a preda istorie și filozofie într-un liceu din Veneția.

În cei 4 ani pe care i-a petrecut la catedră, mai mult sau mai puțin, elevii s-au plâns constant de „nepregătirea” cadrului didactic, de „hazardul” în notarea la clasă, dar și pentru faptul că femeia se prezenta la muncă fără manuale.

Mai mult, elevii susțin că profesoara avea atitudini total neprofesionale, comportament din cauza căruia a fost vizată de inspecția Ministerului educației, care a definit comportamentul său ca fiind „incompatibil cu predarea”.

Profesoara a chiulit 20 de ani de la catedră

În timpul inspecției efectuate de către Ministerului Educației, solicitată de directorul liceului din Chioggia, provincia Veneția, acolo unde profesoara, care era beneficiară a unui contract anual pentru că era soția unui ofițer al Gărzii de de Finanțe, era angajată, a reieșit că aceasta era neatentă „față de elevi”, asta pentru că era preocupată de „folosea continu telefonul”.

Prin urmare, Curtea de Casație a confirmat concedierea cadrului didactic, așa cum a stabilit deja Curtea de Apel din Veneția în anul 2021.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor furnizate de presa italiană, într-o primă fază în anul 2018, Curtea a respins cererea de concediere a profesoarei. Curtea a considerat că, în pofida aspectelor de „dezorganizare” evidențiate în activitatea ei, controlul ministerului care a durat doar trei zile a fost considerat „prea scurt” pentru a evalua și certifica cazul în mod adecvat.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel