Sari la conținut

Două fetițe dintr-un centru de plasament, vaccinate fără acordul părinților

Două fetițe dintr-un centru de plasament, vaccinate fără acordul părinților.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului din Dolj au decis să vaccineze doi copii aflați în plasasment, fără consințământul părinților.

Potrivit Antena 3, două fetițe, în vârstă de 12 și 14 ani, au fost vaccinate anti-covid de reprezentanții statului român, fără ştirea părinților!

Două fetițe de 12 și 14 ani, vaccinate fără acordul părinților

Cele două surori se află în grija statului. Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului din Dolj au declarat că nu părinții trebuie să decidă dacă minorii trebuie să fie, sau nu, vaccinați, ci reprezentații legali ai copiilor.

De regulă, aceștia sunt șefii de centre, acolo unde minorii se află în plasament.

Tatăl celor două fetițe se află însă în străinătate și nu este decăzut din drepturi. Bărbatul din Craiova muncește în străinătate tocmai pentru a reuși să strângă bani, pentru cumpărarea unei case în care să-și crească fetițele.

Acesta spune că nu a fost sunat pentru a i se cere consimțământul de reprezentanții centrului pentru vaccinarea fiicelor sale.

Cei de la Protecția Copilului se apără însă și spun că șeful de centru, care ar fi reprezentantul legal al celor două, și-ar fi dat acordul cu privire la vaccinarea fetițelor.

Până în prezent, 90% dintre copiii care se află în centrele de plasament din Dolj au fost deja vaccinați.

Valeriu Gheorghiță: Doar 15% dintre copii s-au vaccinat anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a declarat la începutul săptămânii că doar 15% dintre copii și tineri s-au vaccinat anti-COVID, ceea ce este „clar insuficient”.

„Avem aproximativ 200 de mii de copii și adolescenți, între 12 și 19 ani care au primit cel puțin o doză de vaccin. Raportat la numărul de copii eligibili, vorbim de aproape 15% procent de acoperire vaccinală cu cel puțin o doză.

M-am uitat pe ultimele 30 de zile la persoanele vaccinate cu prima doză de Pfizer. Sunt vaccinați 69.000 de oameni cu prima doză în ultimele 30 de zile, aproape 25% dintre aceștia sunt copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani, 55% din acest grup de 12-19 ani fiind copii între 12 și 15 ani. Am observat o creștere progresivă a tinerilor și a copiilor care se vaccinează în această perioadă, chiar comparativ cu adulții care au ales să se vaccineze cu Pfizer.

Noi trebuie să ne raportăm la tipul de vaccin care este recomandat acestei grupe de vârstă, de la 12 până la 18 ani. Știm că avem două vaccinuri autorizate Pfizer și Moderna. Însă este clar insuficient. Dacă ne uităm la țările din vestul Europei, unde peste 50% din copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani au primit cel puțin o doză de vaccin, este clar că este insuficient în momentul de față.

„Prin vaccinarea anti-covid, pregătim răspunsul imun al copilului”

Sigur că vaccinarea în cazul tinerilor, în cazul celor mici, nu este neapărat soluția infailibilă care blochează transmiterea și care reduce la zero riscul de infecție, însă este modalitatea prin care noi pregătim răspunsul imun al copilului.

Încât atunci când intră în contact cu virusul să fie deja pregătit, și în cazul în care face această infecție, să facă o formă ușoară, pentru că totuși avem copii care sunt în evidență cu afecțiuni cronice, și cea mai mare problemă în momentul de față este obezitatea care se asociază cu un risc crescut de boală severă.

De asemenea, vorbim de diabet, de bolile pulmonare, bolile cardiovasculare, neurologice, bolile renale, toate sunt inclusiv prezente la copii. Și aici, recomandarea este foarte clară, ca cei vulnerabili din această grupă de vârstă să se vaccineze.

De asemenea, părinții, bunicii cu boli cronice care stau la aceeași adresă, trebuie să se vaccineze, pentru că în felul acesta protejăm apariția cazurilor secundare și a formelor severe”, a declarat șeful campaniei de vaccinare.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel