Sari la conținut

INSP anunţă creşterea numărul infecţiilor respiratorii de sezon. Peste 83.000 de cazuri, în ultima săptămână

virozele respiratorii
Sursa: Unsplash
boli infecțioase ale sezonului rece

Un număr de 83.587 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) au fost raportate în săptămâna 9 – 15 octombrie, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„În săptămâna 9 – 15 octombrie au fost raportate 83.587 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 17.6% mai multe cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (71.082) şi cu 14.4% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (73.042)”, potrivit sursei citate de Agerpres.

În acelaşi interval au fost raportate 74 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ 142 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, două cazuri de gripă confirmate de laborator (cu virus gripal AH3).

gripa in scadere

De la începutul sezonului au fost raportate 8 cazuri de gripă confirmate de laborator, din care: 2 cazuri cu virus gripal AH1, 3 cazuri cu virus gripal AH3, 3 cazuri cu virus gripal B, o co-infecţie de virus gripal cu SARS-CoV-2.

Până la data de 15 octombrie au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 172.574 persoane vaccinate antigripal, din care 166.008 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: