Sari la conținut

Alertă de incendiu la Institutul ”Marius Nasta”. Degajare de fum la unitatea mobilă ATI

spitalul Marius Nasta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
medici acuzați de luare de mită

”Marius Nasta”. O degajare de fum semnalată aseară la unitatea mobila ATI a Institutului de Pneumofiziologie”Marius Nasta” din București a mobilizat autoritățile la fața locului. Instalaţia de climatizare a unităţii mobile de tratare a pacienţilor bolnavi de COVID a scos un fum puternic. Echipajele de intervenţie au acţionat rapid şi au închis unitatea, iar pacienţii au fost mutaţi în clădirea spitalului. Nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

Pompierii au fost alarmaţi duminică seara după ce un apel la 112 anunţa faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile de la Spitalul „Marius Nasta”.

Unitatea mobilă este construită într-un tir de înaltă performanță, dotat cu aparatura necesară secţiilor ATI, iar la momentul degajării cu fum a ventilatorului care a produs panică, în interiorul unității mobile erau șapte pacienți, pacienți care nu erau intubaţi, aveau risc sever de intubaţie, deci nu erau intubaţi şi din fericire nimeni nu a fost rănit.

Secția mobilă de la „Marius Nasta” a fost inaugurată în octombrie

Aceștia din urmă au fost transferați în interiorul Spitalului ”Marius Nasta” la scurt timp în secţii speciale COVID, dar şi la ATI.

Citeste si:

Trebuie menționat că această secție mobilă de la „Marius Nasta” a fost inaugurată în octombrie, dar ea a fost închisă în urmă cu puțin timp pentru a i se face dezinfecția, ca mai apoi, așa cum prevede legea, fiind redeschisă recent, mai exact vineri, așa cum declara cu puțin timp în urmă managerul Institutului „Marius Nasta”.

La faţa locului au intervenit opt autospeciale de stingere şi opt ambulanţe SMURD. În nici un moment, așa cum declară oficialii, nimeni nu a fost pus în pericol, mai ales că ventilatorul se afla în exteriorul secției.
Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, ei fiind transferați în compartimentul ATI din interior, a adăugat Beatrice Mahler.

A fost un incident minor

O anchetă este în desfăşurare la Institutul Marius Nasta din Bucureşti în urma incidentului de aseară, când instalaţia de climatizare a unităţii mobile de tratare a pacienţilor bolnavi de COVID a scos un fum puternic. Echipajele de intervenţie au acţionat rapid şi au închis unitatea, iar pacienţii au fost mutaţi în clădirea spitalului. Nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că a fost un incident minor.
Vlad Voiculescu, pentru Rador: Putem spune că e totul în regulă, a fost un incident minor, cu o sperietură mare însă. Viața niciunui pacient nu a fost pusă în pericol, cu toții au fost transferați în secții ale Institului Marius Nasta. Vorbim despre un echipament care a fost verificat tehnic ultima dată acum două luni.
Inspectorul șef al ISU București-Ilfov, coloanel Orlando Șchiopu ,a explicat că în această dimineață vor verifica împreună cu firma care asigură service-ul, unitatea mobilă ATI, din Institutul Marius Nasta, pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.