luni, noiembrie 28, 2022

Serviciile de urgență ar trebui să fie integrate cu alte tipuri de activități ale sistemului de sănătate, susține ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Propunerea, însă, nu este susținută și de șeful DSU, Raed Arafat. 

Ministrul Sănătății susține că serviciile de urgență nu funcționează separat de alte tipuri de activități din sistemul medical, moriv pentru care este necesară integrarea acestora.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

El a explicat că aceasta trebuie să fie o politică de sănătate a statului român, care nu trebuie să ţină cont de persoanele care ocupă, într-un moment sau altul, o poziţie de demnitate publică în aceste domenii, ci trebuie să ţină cont de nevoia oamenilor de a beneficia de servicii de sănătate.

Ministrul Sănătății propune integrarea serviciilor de urgență

Eu mă bucur că avem parteneri profesioniști la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, este domnul doctor Arafat care cu asta s-a ocupat în ultimii 30 de ani, dar mod evident discutăm despre o activitate medicală, iar responsabilitatea atât în fața profesioniștilor din sănătate, cât și în fața opiniei publice este a Ministerului Sănătății. Sunt partenerii noștri.

Te-ar mai interesa: Cauza și simptomele arterelor înfundate. Cardiolog...

SMURD este o structură a Departamentului pentru Situații de Urgență, care și-a făcut foarte bine datoria, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii pe care le oferă de urgență prespitalicească sau unități de primiri urgențe sau compartimente de primiri urgențe cu celelalte tipuri de activități ale sistemului de sănătate este absolut necesară pentru că nu funcționează separat”, explică Alexandru Rafila, ministrul Sănătăii, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Șeful DSU nu încurajează acest demers

Într-o primă reacţie după această declaraţie, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că nu vede niciun motiv pentru o eventuală integrare a SMURD în Ministerul Sănătăţii şi consideră că acest demers nu ar face decât „să slăbească sistemul şi să strice ceea ce este construit până acum”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private