joi, august 5, 2021

Interpol a închis 100.000 de mii de farmacii online false. Au fost confiscate kituri de testare Covid neautorizate

Agenția internațională de poliție recuperează produse farmaceutice în valoare

de 23 de milioane de dolari într-o operațiune globală, cu kituri de testare Covid neautorizate care reprezintă peste jumătate din toate dispozitivele medicale confiscate în perioada 18-25 mai.

Interpol a închis 100.000 de mii de farmacii online false

Autoritățile din 92 de țări au închis luna trecută 113.000 de site-uri web și piețe online care vând medicamente contrafăcute sau ilicite și produse medicale, inclusiv cantități mari de teste Covid-19 false și măști de față, a spus Interpol.

Kituri de testare Covid neautorizate au reprezentat peste jumătate din toate dispozitivele

medicale confiscate în perioada 18-25 mai, în timp ce autoritățile italiene au găsit peste 500.000 de măști chirurgicale false și 35 de mașini pentru producția și ambalarea lor.

Secretarul general Jürgen Stock a spus că vânzarea de doctorii ilegale pune în pericol mii de vieți.

„Vânzarea online de medicamente ilicite continuă să fie un pericol pentru siguranța publică și de aceea astfel de operațiuni ca Pangea rămân vitale în combaterea acestei amenințări globale. Întrucât pandemia a forțat tot mai mulți oameni să-și mute viețile online, infractorii au fost prompți în țintirea acestor

noi clienți.

Infracțiunile continuă să evolueze în vremea pandemiei Covid-19, iar autoritățile trebuie să rămână vigilente în eradicarea rețelelor criminale implicate în proliferarea produselor farmaceutice ilicite, în special prin platforme online”, a declarat Stock.

Au fost confiscate produse farmaceutice în valoare de 23 de milioane de dolari

Poliția a arestat 227 de persoane în întreaga lume și a recuperat produse farmaceutice în valoare de 23 de milioane de dolari.

„În timp ce unele persoane cumpărau cu bună știință medicamente ilicite, multe mii de victime își puneau

în pericol sănătatea și potențialul vieții în pericol”, a mai spus Stock.

De asemenea, medicamente false au fost găsite ascunse în transporturile de haine, bijuterii, jucării și alimente. Potrivit trtworld.com, aproximativ nouă milioane de dispozitive și medicamente confiscate au fost cel mai mare număr de când Interpol a început să coordoneze campaniile de medicamente false, cunoscute sub numele de operațiuni din Pangea, în 2008.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri