luni, decembrie 5, 2022

Resuscitarea Medicinei de familie din România ar trebui să rezolve problematicile legate de birocratizarea excesivă, slaba funcționare a sistemelor informatice de evidență a pacienților și a serviciilor medicale, încărcarea administrativă excesivă a medicului de familie în detrimentul timpului alocat pentru actul medical, dezechilibrul între veniturile medicilor de familie și ale celor din sistemul bugetar conform Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF),

Te-ar mai interesa: Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu: „Mulți consideră că ...

 

Anunțul oficial al Guvernului făcut 28.03.2019, în cadrul Conferinței Medicilor de Familie din București, cu privire la creşterea bugetului alocat pentru medicii de familie printr-un împrumut de aproximativ 800 de milioane de euro pe care Ministerul Finanţelor îl negociază cu Banca Mondială creează speranță și așteptări din partea profesioniștilor din medicina primară.

 

Medicii de familie din România, reprezentați de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), au răspuns invitației lansate de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și de Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, de a discuta punctual nevoile acestui sector medical.

Te-ar mai interesa: Medic: ”Cătina este un medicament!” Crește imunita...

 

”Ne arătăm disponibilitatea de a stabili un calendar de întâlniri între reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai SNMF. După stabilirea principalelor linii de colaborare, organizația noastră va desemna experți pentru fiecare problematică pusă pe lista de discuții și vom sta la dispoziția dumneavoastra pentru orice informații necesare proceselor de reformă și eficientizare a medicinei de familie.”, declară dr. Dina Mergeani, președinte al SNMF în documentul transmis Ministerului Sănătății și Ministerului Finanțelor Publice.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre vinul fiert. Când a fost inventată...

 

Toate problemele de sistem rezolvate vor aduce, pe lângă satisfacția profesională a medicilor de familie, o mai bună îngrijire a pacienților prin creșterea eficienței și calității serviciilor medicale, având ca și urmări pe termen scurt, mediu și lung îmbunătățirea stării de sănătate a întregii populații consideră Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private