Home » Ştiri » Intervenție în premieră la Institutul Clinic Fu...

Intervenție în premieră la Institutul Clinic Fundeni

Profesorul Chris J. Mulder, de la VU Medical Center, Amsterdam, alături de echipa de specialiști a Institutului Clinic Fundeni, a efectuat o intervenție endoscopică în premieră.

Chris J Mulder a realizat tratamentul diverticulului esofagian Zenker pe cale endoscopică, el fiind inventatorul acestei metode terapeutice.

Intervenția s-a realizat în blocul operator al Clinicii de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic și a fost transmisă în direct în Amfiteatrul „Thomas Starzl” din Institutul Clinic Fundeni.

Citește și: Trei băuturi pline de antioxidanți și vitamine care te ajută să-ți crești imunitatea și să slăbești primăvara

„Prin aceste proceduri medicale de excelență Institutul Clinic Fundeni își onorează principala misiune, aceea de a asigura îngrijiri și tratament de cel mai înalt nivel tuturor pacienților noștri. În acest spirit, continuăm seria procedurilor medicale în premiera și în 2014, printr-o procedură dedicată unei afecțiuni rare”, a declarat dr. Carmen Orban, managerul IC Fundeni.

Citește și: Medicii atrag atenția: ”Acest obiect din bucătărie este mai murdar decât vasul de toaletă! Riscul de infecții și îmbolnăviri e major!”

Intervenția endoscopică constă în lărgirea prin tăiere a comunicării diverticulului cu esofagul, astfel împiedicându-se acumularea alimentelor.

Diverticulul Zenker este o afecțiune rară care se prezintă sub forma unei ‘pungi’ suplimentare situată în zona gâtului, în care se pot aduna alimentele.