Sari la conținut

Intervenție în premieră la Institutul Clinic Fundeni

Profesorul Chris J. Mulder, de la VU Medical Center, Amsterdam, alături de echipa de specialiști a Institutului Clinic Fundeni, a efectuat o intervenție endoscopică în premieră.

Chris J Mulder a realizat tratamentul diverticulului esofagian Zenker pe cale endoscopică, el fiind inventatorul acestei metode terapeutice.

Intervenția s-a realizat în blocul operator al Clinicii de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic și a fost transmisă în direct în Amfiteatrul „Thomas Starzl” din Institutul Clinic Fundeni.

„Prin aceste proceduri medicale de excelență Institutul Clinic Fundeni își onorează principala misiune, aceea de a asigura îngrijiri și tratament de cel mai înalt nivel tuturor pacienților noștri. În acest spirit, continuăm seria procedurilor medicale în premiera și în 2014, printr-o procedură dedicată unei afecțiuni rare”, a declarat dr. Carmen Orban, managerul IC Fundeni.

Intervenția endoscopică constă în lărgirea prin tăiere a comunicării diverticulului cu esofagul, astfel împiedicându-se acumularea alimentelor.

Diverticulul Zenker este o afecțiune rară care se prezintă sub forma unei ‘pungi’ suplimentare situată în zona gâtului, în care se pot aduna alimentele.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: