marți, noiembrie 30, 2021

Intervenții pe inimă gratuite. Șansă unică pentru 35 de pacienți români cu insuficiență aortică severă, care pot beneficia până la finalul anului de procedura TAVI (implantare percutană de valvă aortică)

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

cu valva aortică decontată de CNAS, la Centrele ARES din Spitalul Monza București.

În aceasta perioadă în care spitalele generaliste sunt supraaglomerate cu pacienți COVID-19, programul de intervenții TAVI în cadrul centrelor ARES din Spitalul Monza oferă suport spitalelor și pacienților din întreaga țară pentru efectuarea acestei proceduri. Selecția pacienților pentru procedura TAVI se va face respectând criteriile clinice și toate protocoalele medicale asigurându-se asfel o șansă fiecărui pacient de a beneficia de acesta procedură, pe principiul primul venit, primul servit.

TAVI este

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

una dintre cele mai complexe și costisitoare proceduri din cardiologia intervențională, care tratează minim invaziv insuficiența aortică severă. Această procedură se adresează pacienților care prezintă o stenoză aortică strânsă (evaluată ecocardiografic) cu simptome severe și comorbidități asociate, la care riscul operator este ridicat și se așteaptă ca intervenția să aducă un beneficiu clinic major.
Comparativ cu chirurgia cardiacă, procedura TAVI are avantajul unei recuperări rapide și a unei scurte durate de spitalizare. Pacientul rămâne internat, în general, sub o săptămână, dacă evoluția

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

post intervenție este favorabilă și fără complicații.

Intervenții pe inimă gratuite

Procedura TAVI se face în sala de angiografie, cu anestezie generală. Medicul cardiolog intervenționist face o mică incizie în zona inghinală și introduce în artera femurală un cateter. Acest cateter are în capăt un balon special. Sub control radiologic, cateterul este înaintat până la nivelul inimii. Acolo, balonul este umflat și dilată valva aortică. Medicul introduce apoi, tot prin arteră, proteza valvulară în formă compactă. După ce o poziționează corect, medicul eliberează proteza și accelerează

Te-ar mai interesa: Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și ...

frecvența cardiacă la 200 de bătăi pe minut. Această tehnică permite inserarea protezei în poziție corectă.

La ARES au fost efectuate până în prezent peste 100 de proceduri TAVI reușite, inclusiv în perioada pandemiei. Reprezentanții spitalului dau asigurări că au luat măsuri extreme de protecție și igienizare, astfel încât toți pacienții să fie în siguranță. Se practică triajul epidemiologic al pacienților prin testare PCR și izolare până la aflarea rezultatelor, iar echipa medicală este testată periodic pentru evitarea oricăror situații de infectare.
Medicii cardiologi care au în evidență

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

pacienți cu diagnosticul de stenoză aortică severă, îi pot redirecționa către reprezentanții medicali ARES, în vederea stabilirii unei evaluări a dosarului medical. Indicația este stabilită individual, în urma examenelor clinice, biologice și imagistice, după un consult multidisciplinar care implică medicul cardiolog, chirurgul cardiac și medicul anestezist.
Pentru această procedură, Centrele ARES pot fi contactate telefonic la numărul: 031 9300 sau prin e-mail, la adresa: ana@centrele-ares.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri