Sari la conținut

INTERVIU INTEGRAL: Sursa „Medicul de gardă”: Fosta Securitate a acaparat piaţa medicamentelor

Medicul de Gardă

Autor:  Dan Andronic,  Andreea Udrea

Dezvăluiri despre relaţia importator-distribuitor- Ministerul Sănătăţii, dar şi despre devalizarea sistemului de sănătate de către oamenii politici din fruntea ministerului şi CNAS-ului.

EVZ: Bună ziua şi mulţumim pentru faptul că aţi acceptat să vorbim despre modul în care sunt cheltuiţi miliarde de euro în sistemul de sănătate anual. Vă propun să fie o discuţie extrem de deschisă, întrucât vom păstra confidenţialitatea sursei. Sperăm ca aşa să obţinem cât mai multe date reale. Dar mai ales vrem să aflăm cum sunt ocolite căile legale, mecanismele de control, despre cârdăşia care există în sistem afectând milioane de oameni. Mai întâi, aş vrea să facem o descriere a sistemului de sănătate din perspectiva sumelor care se cheltuie în fiecare an.
    
Sursa „Medicul de Gardă”: Din punct de vedere al finanţării, în sistemul de sănătate avem doi poli: Ministerul Sănătăţii şi CNAS. CNAS gestionează banii din contribuţii, adică 4,5 miliarde de euro pe an. Este vorba despre bani care sunt plătiţi de toţi angajaţii şi angajatorii din România.

Citeste si:

CITIŢI INTERVIU INTEGRAL PE EVZ.RO.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.