miercuri, martie 29, 2023

Ministerul Sănătății vine cu vești bune pentru pacienților cu boli cronice și celor care prezintă o boală contagioasă, precum gripă sau COVID-19.

Intră în vigoare de vineri, 1 aprilie! Anunț pentru pacienții cu boli cronice și contagioase

De mâine,  1 aprilie, medicii de familie vor putea trimite rețete online pacienților cu boli cronice și celor care prezintă o boală contagioasă, precum gripă sau COVID-19.  Consultațiile și serviciile oferite în ambulatoriile de specialitate de medicii cu specialitatea Medicină Fizică și Reabilitare vor fi decontate de stat.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

Noutatea acestui contract este că medicii de familie vor fi plătiți pentru efectuarea unei electrocardiograme, montarea Holterului de tensiune sau realizarea unei spirometrii. De asemenea, pacienții vor putea să apeleze la cabinetele medicilor de familie pentru scoaterea firelor după o intervenție chirurgicală, tratamente injectabile, tratamente perfuzabile, scoaterea dopurilor de ceară din ureche, chiar și asistarea nașterilor, ceea ce se întâmplă destul de rar în mediul rural.

Serviciile de telemedicină continuă să fie decontate, astfel că pacienții cronici și cei care sunt suspecți de o boală contagioasă vor putea să primească în continuare prin e-mail rețetele compensate. În ceea ce privește spitalele, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, spune că acestea sunt obligate să își reorganizeze activitatea în privința internărilor.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Adela Cojan: Spitalele să mărească tipurile de servicii de spitalizare

„Spitalele să fie obligate să îşi reorganizeze paturile de spital, astfel încât să mărească tipurile de servicii de spitalizare /…/, pentru că această tendinţă am observat-o din partea pacienţilor că s-a accentuat, aceea de a veni la spital numai să îşi efectueze, să zicem, tratamentele intravenoase pentru chimioterapie sau administrarea anumitor medicamente pentru bolile cronice”, a declarat Adela Cojan.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Președintele Casei Naționale de Sănătate mai spune că în decurs de şase luni spitalele trebuie să îşi reorganizeze şi ambulatoriile de specialitate, astfel încât programul să fie de la 8:00, dimineaţa, la ora 20.00, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private