miercuri, iunie 29, 2022

Glanda tiroidă influențează modul în care funcționează întregul organism, de la fiecare celulă, țesut sau organ, la mușchi, oase, piele, creier și nu numai. Atunci când tiroida nu funcționează în mod corespunzător tot corpul are de suferit.

Această glandă este responsabilă pentru producerea unor hormoni care reglează modul în care celulele transformă substanțele nutritive în energie.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Astfel, este foarte strâns legată de metabolism și funcționarea normală a celulelor.

Dacă tiroida influențează atât de mult metabolismul, ea va influența și greutatea corporală?

Iulia Burcea, endocrinolog, susține că problemele de tiroidă nu au un impact asupra greutății corporale.

Problemele de tiroidă nu afectează greutatea

„O tiroidă bolnavă nu aduce exces ponderal. Putem câştiga câteva kilograme în cazul unui hipotiroidism pe baza acumulării de lichide la nivelul ţesuturilor, însă nu foarte mult. Nu putem pune un exces ponderal pe seama hipotiroidiei”, a mai spus Iulia Burcea, endocrinolog, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Nu produce simptome specifice

„Sunt semne care sunt destul de nespecifice, însă atunci când sunt asociate, chiar şi la semne discrete, ar trebui să consultăm un endocrinolog.

Atunci când nu tratăm o patologie tiroidiană putem avea afectare cardiovasculară, de tipul fibrilaţiei atriale, putem avea patologie hepatică. Afectează toate organele, atunci când tiroida suferă.

Nu putem preveni această patologie, întrucât cauzele sunt diverse. Important este să avem un stil de viaţă echilibrat.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

La fel de important este să avem şi o alimentaţie sănătoasă. Există anumite medicamente sau alimente care conţin substanţe care pot afecta tiroida, precum cele care conţin prea mult iod”, dezvăluie medicul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private