Sari la conținut

Între mit și realitate. Radiațiile telefoanelor mobile contribuie la dezvoltarea cancerului? Dr. Vasi Rădulescu expune adevărul!

Sursa foto: unsplash.com

Există o multitudine de factori care contribuie la dezvoltarea cancerului. Cauzele pot varia în funcție de persoană, genetică și obiceiuri personale. Cu toate acestea, anumite persoane consideră că radiațiile emise de telefoanele mobile se pot încadra în această listă.

Telefoanele mobile emit radiații de radiofrecvență. Astfel, fiind cunoscut faptul că anumite radiații cresc riscul de a dezvolta cancer, anumite persoane consideră că acestea îți pot pune în pericol sănătatea și contribuie la dezvoltarea afecțiunii.

Totuși, nu există studii exacte care să confirme legătura dintre radiații și instalarea cancerului în organism. În acest sens, această informație este considerată un mit.

Radiațiile emise de telefoanele mobile contribuie la dezvoltarea cancerului?

Vasi Rădulescu, renumit medic român, susține că acest lucru nu este confirmat din punct de vedere științific. Astfel, legătura dintre radiații și cancer nu este clară.

„Până în prezent, nu există dovezi că telefoanele mobile cauzează cancer. Unul dintre motivele pentru care s-a dezvoltat acest mit este că aceste dispozitive emit radiații de radiofrecvență (unde radio), o formă de radiații neionizante. Corpul absoarbe această radiație. Oamenii de știință știu că expunerea la radiații ionizante, de exemplu, la razele X, crește riscul de cancer. Cu toate acestea, radiațiile de radiofrecvență sunt radiații neionizante, care nu cresc riscul de cancer.

Institutul Național al Cancerului scrie: „deși multe studii au examinat efectele potențiale asupra sănătății ale radiațiilor neionizante provenite de la radar, cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile și alte surse, în prezent nu există dovezi consistente că radiațiile neionizante cresc riscul de cancer la om.”, scrie Dr. Vasi Rădulescu pe propriul blog.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel