vineri, aprilie 16, 2021

Câteva sute de piteşteni vor beneficia vineri de investigaţi medicale gratuite pentru depistarea afecţiunilor cardio-vasculare, în cadrul unei acţiuni organizate de Comisia de Sănătate din Consiliul Judeţean

Argeş, în colaborare cu filiala Societăţii Române de Cardiologie.

Investigaţiile medicale vor fi efectuate într-un cort amplasat în zona centrală a municipiului Piteşti, unde celor care doresc le va fi măsurată tensiunea arterială şi le vor fi făcute electrocardiograme.

Acţiunea este organizată cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Aniversarea va fi marcată şi printr-un simpozion cu tema “Actualităţi în cardiologie”.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în judeţ erau

înregistrate, la sfârşitul lunii iulie, 72.078 persoane diagnosticate cu hipertensiune arterială, faţă de 66.230 în urmă cu un an. De cardiopatie ischemică suferă 35.717 persoane, iar numărul pacienţilor diagnosticaţi cu boli cerebro-vasculare este de 10.691.

Din totalul de 569 decese înregistrate în luna iulie în Argeş, aproape 400 au fost cauzate de boli ale aparatului circulator, dintre care 108 de hipertensiune arterială, 42 de infarct miocardic, 153 de alte forme de cardiopatie ischemică, 78 de boli cerebro-vasculare.

Ultimele stiri

Parteneri