miercuri, martie 29, 2023

Italia. Vaccinare obligatorie pentru această categorie de persoane. Amenzi între 600 și 1.500 de euro

Conform unei legi care a intrat în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie, italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccinezeanti-covid.

Potrivit DPA, persoanele care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

Începând cu 15 februarie, cei din această categorie de vârstă vor trebui, de asemenea, să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi, dacă nu pot face acest lucru, vor fi obligaţi să lucreze la distanţă.

Angajaţii sub 50 de ani pot să prezinte şi un test cu rezultat negativ. Cei care încalcă măsurile riscă amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Introducerea vaccinării obligatorii pentru persoanele în vârstă a stârnit un val de proteste anti-covid în toată țara.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private