marți, august 9, 2022

Îți cade părul? Iată o legumă ce te poate ajuta. Cu proprietăți incredibile, broccoli ajută și împotriva căderii părului. Conține nutrienți esențiali.

Extrem de bogată în vitamina C (are o cantitate de două ori mai mare decât portocalele), calciu (conține la fel de mult ca și laptele integral) și seleniu (nutrient important pentru prevenirea cancerului), broccoli are efecte incredibile asupra sănătății.

Te-ar mai interesa: Băutura banală care ar putea reduce simptomele end...

Consumul de broccoli îți detoxifică organismul după expunerea la alimente sau cancerigeni din aer și la alți oxidanți.

Această activitate poate fi atribuită sulforafanului, un important fitochimic conținut de broccoli.

De fapt, un studiu a demonstrat că legumele crucifere, cum ar fi broccoli, poate proteja celulele de deteriorarea ADN-ului.

Dacă te confrunți cu o cădere a părului, iată că adăugarea acestei legume în dieta zilnică te poate ajuta.

Bogat în vitamine și minerale

Vitaminele B și vitamina C vă fac părul mai puternic și întăresc foliculii de păr. Vitamina C combate, de asemenea, radicalii liberi care altfel cauzează căderea părului.

Te-ar mai interesa: Alianța Națională pentru Boli Rare România: 15 ani...

De altfel, legumele de culoare verde închis, cum ar fi broccoli, sunt încărcate cu vitaminele A și C, care ajută la producerea sebumului – un ulei natural al scalpului, care menține părul sănătos.

Vitamina C din această legumă minune elimină radicalii liberi și vă face părul mai gros și mai sănătos. De asemenea, este o sursă bună de vitamine B, care reduce stresul și într-un fel combate căderea părului.

Te-ar mai interesa: Nu ignora vocea răgușită sau durerea de umăr! Pot ...

Uleiul de semințe de broccoli conține o compoziție unică de acizi grași asemănătoare siliconului găsit în șampoane, care este responsabil pentru transmiterea strălucirii părului.

De asemenea, cunoscut sub numele de acid erucic, acest acid gras omega-9 oferă părului o strălucire netedă și naturală, fără a lăsa un reziduu de detergenți nocivi sau substanțe chimice în foliculii de păr.

Te-ar mai interesa: Avion aterizat de urgență pe Otopeni. Un pasager a...

Astfel, broccoli are un avantaj față de șampoanele și balsamurile comerciale în acest sens, notează naturavindecatoare.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private