
Îți întăresc suplimentele alimentare sistemul imunitar? Iată ce precizează experții despre imunitate, în sezonul rece

Experții consideră susțin că există mai mulți factori care îți ajută corpul să lupte cu diferite elemente ce îți afectează sistemul imunitar, conform WebMD. O dietă echilibrată, odihna suficientă și o viață activă sunt doar câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți susține organismul. Cu toate acestea, cum ajută suplimentele alimentare sistemul imunitar? Iată ce au aflat experții despre eficiența lor.
Te-ar mai interesa: Simptome de colon iritabil? Aceasta poate fi adevă...
Deși substanțele din suplimente pot fi, într-adevăr, benefice, s-ar putea să nu conțină cantitatea necesară corpului tău, iar pentru multe nu există studii concludente. Experții recomandă ca vitaminele să fie obținute din alimentație, nu din suplimente.
Vitamina C
Cu toate că vitamina C nu este un tratament pentru bolile respiratorii, precum Covid-19, ea poate fi de ajutor în răceli. Există dovezi conform cărora vitamina C poate stimula sistemul imunitar. Aceasta poate reduce perioada de timp în care o persoană este răcită, atât la adulți cât și la copii. Totuși, nu folosi mai mult decât doza recomandată zilnic(500mg). În exces, ea poate afecta rinichii și poate cauza probleme digestive.
Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: Ceaiul care curăță vasele de sânge ...
Vitamina D
Este dovedit științific că această vitamină ajută sistemul imunitar. Anumite studii au arătat că vitamina D reduce considerabil probabilitatea de a răci, dacă este administrată zilnic sau săptămânal. De asemenea, s-a descoperit recent că persoanele deficitare de vitamina D pot avea simptome mai grave de Covid-19. Cu toate acestea, excesul poate cauza acumularea de calciu în sânge, ceea ce duce la stări de vomă, oboseală, dureri de oase și probleme de rinichi. Cere sfatul medicului pentru a administra o doză potrivită de vitamina D.
Te-ar mai interesa: „Am murit și m-am dus în rai – Sunt at...
Vitamina E
Vitamina E poate reprezenta un adevărat ajutor în stimularea sistemului imunitar. Cercetătorii au descoperit că aceasta poate fi benefică pentru tratarea problemelor respiratorii. Acestea includ atât problemele respiratorii grave, cât și răcelile comune.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.