Sari la conținut

Îți poți îndeplini visul de a deveni mamă până la vârsta de 54 de ani, spun medicii de la Clinica de Reproducere Asistată Embryolab, din Salonic

Echipa de experți de la Clinica de Reproducere Asistată Embryolab se va afla la București, sâmbătă 13 aprilie și duminică 14 aprilie 2024. Aceștia vor oferi gratuit 25 de consultații (întâlniri private), de câte 30 de minute,  pentru femei și cupluri din România care își doresc să aibă copii cu ajutorul tratamentelor FIV.

Programați-vă din timp, accesând următorul link: https://events.embryolab.eu/romania-13-14-aprilie

Îi avem alături de noi, pe doi dintre cei mai buni specialiști în Reproducere Asistată, Consultantul Clinic în Embriologie, doamna Alexia Chatziparasidou, MSc, PMI-RMP, Fondatoarea Embryolab și Directoarea Academiei Embryolab, împreună cu medicul ginecolog specializat în Reproducere Asistată, domnul Dimitris Michalakis, care vor răspunde celor mai frecvente întrebări ale pacienților, despre tratamentele FIV. Iată ce au de spus!

 Doamnă Alexia Chatziparasidou, când ar trebui un cuplu sau o femeie să viziteze un specialist în tratamente FIV?

 „Infertilitatea este o afecțiune a sistemului reproducător masculin sau feminin, definită prin eșecul de a obține o sarcină după 12 sau mai multe luni de act sexual regulat neprotejat”, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Deci, dacă vă confruntați cu această problemă, indiferent de vârstă și sex, ar trebui să consultați un specialist în fertilitate și să vizitați o clinică de fertilizare in vitro (FIV) pentru îndrumare. Dacă femeia are mai mult de 36 de ani, atunci perioada de încercare a obținerii unei sarcini naturale se reduce la șase luni sau chiar mai puțin.

Doamnă Alexia Chatziparasidou, de ce ar veni cineva din România la Clinica de Reproducere Asistată Embryolab, din Salonic, să facă tratament FIV?

Departamentul Internațional al Embryolab primește zilnic pacienți din întreaga lume. Vă pot spune principalii factori care atrag interesul pacienților și determină alegerea finală de a continua tratamentul la clinica Embryolab:

  • Excelență științifică și rezultate de succes
  • Proces sigur și transparent, fără costuri ascunse
  • Nu există timp de așteptare
  • Abordare holistică și îngrijire
  • Coordonatori de tratamente FIV care vorbesc limba română și limba engleză, cu experiență vastă, rămân alături de dumneavoastră în fiecare etapă a tratamentului.
  • Și, nu în ultimul rând, România este apropiată de Grecia din punct de vedere geografic, iar acest lucru facilitează călătoria sau chiar îmbinarea tratamentului cu o mini vacanță la Salonic.

Știm că în Grecia au existat modificări în legislația FIV. Care sunt acestea? Ne puteţi explica simplu?

Cadrul legislativ din Grecia (N4958/2022) pentru reproducerea asistată este unul dintre cele mai sigure și mai prietenoase din toată Europa.

  • Legea le permite tuturor femeilor singure, necăsătorite, cu partener sau căsătorite, să beneficieze de un tratament FIV până la vârsta de 54 de ani, iar pentru bărbați nu există limită de vârstă.
  • În plus, permite multe tratamente de fertilizare in vitro precum donarea de ovocite, de embrioni și de spermă, testarea genetică pentru embrioni (în cazuri specifice), crioconservarea ovocitelor din motive medicale și sociale, crioconservarea fertilității.
  • Nu există o limită a duratei de crioconservare pentru spermă și țesut testicular, ovocite și țesut ovarian, zigoți și ovocite fertilizate.
  • În programul Donații, legea sporește opțiunile și oferă:
  • Anonimat complet al donatoarei/donatorului materialului genetic.
  • Profil complet deschis al donatoarei/donatorului materialului genetic.
  • Identificarea relativă, prin care copilul, când va ajunge la maturitate, va putea lua la cunoștință datele personale ale donatoarei/donatorului materialului genetic.
  • Posibilitate de dublă donație de gameți.
  • Screening detaliat și selecție a potențialului donator cu teste genetice și psihologice extinse.

Domnule Dr. Dimitris Michalakis, știința a avansat, dar ar trebui femeile aflate în postmenopauză să renunțe la visul lor de a avea un copil?

Răspunsul este categoric NU! Milioane de femei din întreaga lume își împlinesc visul maternității profitând de donarea ovocitelor. Fertilizarea in vitro cu ovocitele donate realizează, în multe cazuri, sarcina și nașterea unui copil chiar și în timpul menopauzei.

Cadrul legislativ grec permite tratamente de fertilizare in vitro pentru femeile cu vârsta de până la 54 de ani.

Pentru femeile aflate la menopauză, este importantă rejuvenarea și pregătirea uterului pentru embriotransfer. Terapia de substituție hormonală este necesară deoarece uterul este inactiv după menopauza. Terapia hormonală va scuti femeia de simptomele menopauzei și va îmbunătăți endometrul pentru a obține o sarcină sănătoasă.

Domnule Dr. Dimitris Michalakis, pentru a avea un copil după 40 de ani, trebuie neapărat să aleg donarea ovocitelor sau a embrionilor?

Nu există un singur răspuns. Nevoia de FIV cu donarea ovocitelor variază în funcție de istoricul clinic al femeii și de factori precum vârsta, rezerva ovariană și sănătatea generală reproductiva. Deși majoritatea femeilor de peste 40 de ani sau aflate în postmenopauză pot necesita donarea ovocitelor, decizia se ia, de obicei, după investigație, evaluare și consultare cu medicul ginecolog specialist în fertilitate și embriologul clinician care, după evaluarea factorilor individuali ai fertilității pacientei, îi va recomanda cel mai bun plan de tratament, exclusiv pentru ea.

La Clinica de Reproducere Asistată Embryolab, credem că fiecare femeie merită cea mai bună șansă posibilă de a obține o sarcină sănătoasă. De aceea oferim întâlniri de evaluare cu specialiști în fertilitate și embriologi clinici pentru a oferi cea mai bună îngrijire și cea mai bună opțiune posibilă femeilor care urmează să înceapă tratamentul FIV. În plus, ținând cont de efortul mare și stresul femeilor aflate în astfel de sitații, avem o serie de tehnologii avansate, proceduri și suport psihoterapeutic pentru a crește șansele unui rezultat de succes.

Domnule Dr. Dimitris Michalakis, cât timp trebuie să aștept la clinica Embryolab pentru tratamentul de donare a ovocitelor?

Nu există liste de așteptare la Embryolab.

Tratamentele FIV/ICSI încep de îndată ce dosarul medical este completat. Și în ceea ce privește tratamentele de donare de ovocite și embrioni, există o perioadă de pregătire pentru potrivirea donatoarei/donatorului pe baza caracteristicilor fenotipice ale recipientului.

Domnule doctor, care sunt șansele de succes ale unei sarcini pentru o femeie trecută de 40 de ani?

Avem vești grozave! Pentru siguranța dumneavoastră și pentru succesul tratamentului dumneavoastră, la clinica Embryolab gestionăm un program de donare a ovocitelor bine coordonat, care a ajutat mii de femei să-și întemeieze o familie.

7 din 10 cazuri vor obține o sarcină cu primul embriotransfer cu donarea de ovocite și de embrioni!

Mai precis și cu date clinice:

  • În Clinica de Reproducere Asistată Embryolab, rata de fertilizare pentru toate cazurile este de 76%, iar dacă spermatozoizii sunt de bună calitate, atunci rata de fertilizare se ridică la 82%.
  • Atunci când efectuăm o biopsie embrionilor PGT-A la femeile de peste 40 de ani și transferam un embrion euploid, rata sarcinii este de 69%.
  • 50% din ciclurile PGT-A cu 4 embrioni testați rezultă un embriotransfer.
  • Programul nostru de donare a ovocitelor are o rată a sarcinii de 68%.
  • Când folosim ovocite crioconservate din banca noastră de crioconservare, rezultatele noastre per embriotransfer, sunt de 75% sarcină reușită.
  • Când aplicăm dubla donare (spermă donator și ovocite donate) atingem o rată a sarcinii de 75%.

 Alexia Chatziparasidou: Bineînțeles că nu trebuie să-l uităm pe bărbat!

Embriologii noștri clinici sunt experți în TESE:

În 84% din azoospermia non-obstructivă vom putea găsi spermatozoizi sănătoși pentru ICSI, în timp ce procentul crește la 100% în cazurile de azoospermie obstructivă.

Doamnă Alexia Chatziparasidou, de unde vin aceste rate extraordinare de succes?

La Clinica de Reproducere Asistată Embryolab, numărăm 20 de ani de experiență, peste 65.000 de cicluri FIV și mii de nașteri de copii. În fiecare zi lucrăm cu aceeași pasiune pentru a îndeplini visul oamenilor de a deveni părinți, pentru a evolua știința Reproducerii Asistate și pentru a continua mereu să devenim mai buni.

  • Abordare holistică în 3 etape: pregătire pentru sarcină, tratament personalizat, urmărire și sprijin chiar și după testul de sarcină pozitiv.
  • Accent pe optimizarea pre-concepție.
  • Protocoale de tratament personalizate sigure, bazate doar pe practici dovedite științific.
  • Laborator care aplică cele mai noi dezvoltări tehnologice și dispune de cele mai moderne echipamente.
  • Experiență vastă în biopsia testiculară Micro-Tese.
  • Rate ridicate de succes din 2012, folosind tehnologia time-lapse pentru cultivarea și evaluarea embrionilor.
  • Program de vitrificare de mare succes, cu o rată de dezghețare de succes de 95-99% pentru embrioni și ovocite.
  • Tehnologie ART modernă combinată cu experiență îndelungată și expertiză ridicată în tratamentele FIV.
  • Activitățile continue de formare și cercetare ale oamenilor de știință de la Embryolab asigură că cele mai recente dezvoltări și tratamente în domeniul fertilităţii sunt imediat puse în practică.
  • Activitățile Academiei Embryolab urmăresc să transfere cunoștințele și experiența oamenilor noștri de știință către Unitățile de Reproducere Asistată din întreaga lume.

Pentru a începe această călătorie, ar trebui să consultați un specialist în fertilitate și să vizitați o clinică de FIV pentru îndrumare.

Echipa de experți Embryolab va fi la București, în weekend-ul 13-14 aprilie și va oferi 25 de consultații private, absolut gratuite, de 30 de minute durata, pentru femei și cupluri din România. Pentru detalii vizitați pagina https://events.embryolab.eu/romania-13-14-aprilie și contactați-ne la numărul de telefon: +30 2310 474747 sau trimiteți-ne mesajul dumneavoastră la info@embryolab.eu

Articol scris şi publicat de către ranjakmedia.ro

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel