Sari la conținut

Jean Paler, după ce i s-a montat al treilea stent: Nu credeam că o să mai trăiesc

actorul jean paler
sursa foto: romania tv
jean paler, probleme de sănătate grave

Jean Paler are mari probleme cu inima. În 2012, artistul a suferit un preinfarct în care a fost nevoie de intervenția medicilor unde i-au montat trei stenturi.

Actorul, în vârstă de 72 de ani, are mari probleme de sănătate, pe care le-a acumulat în urma activității sale solicitante.

A lucrat ani de  zile, fără să se gândească la consecințe. După prea multă oboseală, mese neregulate, nopți pierdute, trupul său a cedat.

Jean Paler, probleme grave de sănătate

„Stres, oboseală, mese neregulate, multe nopți pierdute, am lucrat 11 ani în baruri de noapte. Acele nopți nu se recuperează, ci se adună în timp și răbufnesc când nu te aștepți”, declara Jean Paler, în urmă cu ceva timp.

Nu poate uita luna decembrie a anului 2012, pe când avea 60 de ani, acesta a suferit un preinfarct, însă a fost salvat în ultimul moment, după ce medicii i-au montat 3 stenturi.

După acest episod, șansele să-și revină erau mici pentru Jean Paler. A crezut că sfârșitul lui este aproape.

„Șansele mele erau mici. Nu credeam că o să mai trăiesc, așa că am început să mă gândesc la moarte, mi-am căutat loc de veci, coșciug și vorbeam, deja, de pomană.

A fost cumplit, nu mă gândeam că îmi mai revin, m-a iubit Dumnezeu, m-a scos din ghearele morții”, spunea actorul, după ce a trecut prin această întâmplare cumplită.
Jean Paler vorbește despre cum a fost scos din ghearele morții

 „De câte ori v-a scos Dumnezeu din ghearele morții?”, a întrbat Denise Rifai. Actorul a răspuns sincer: „Păi… Ultima oară, acum 3 săptămâni, când mi s-au mai montat două stenturi, în total am 9, plus un defibrilator. Am făcut 3 infarcturi, dacă stăm să le calculăm, să adunăm, să le punem una lângă alta, m-a iubit enorm de mult și mă iubește.

Probabil genul ăsta de oameni, cum sunt eu, sunt iubiți de Dumnezeu sau au Dumnezeul lor. Îi mulțumesc și mă înclin în fața Lui, chiar dacă nicio făptură omenească nu l-a văzut”, i-a răspuns Jean Paler prezentatoarei.

Informații utile despre stenturile la inimă

Stenturile cardiace sunt tuburi extensibile din plasa metalica. Implantarea unui stent la inima se face în timpul angioplastiei coronariene, o procedura nechirurgicala și minim invazivă. Dispozitivul are rolul de a susține pereții arterelor, de a menține artera deschisa și de a îmbunătăți fluxul de sânge către inima.

Ce rol are angioplastia cu stent?
Angioplastia coronariană este o procedură minim invazivă prin care sunt lărgite arterele inimii îngustate sau blocate de depuneri de calciu, colesterol sau trombi (cheaguri de sânge). Angioplastia este indicată când coronarografia efectuată arată îngustări critice (>70%) ale arterelor coronare.

Atunci când se realizează în urgență – la pacienții cu infarct miocardic – procedura este salvatoare de viață, restabilind rapid fluxul de sânge către mușchiul cardiac, potrivit promediq.ro.

Află din materialul video de mai jos:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel