Categories: Ştiri sănătate

Joburi care pot crește riscul de avort spontan. Sănătatea și asistența socială, printre cele mai „periculoase” locuri de muncă

ACESTE joburi pot crește riscul de avort spontan. Avortul spontan este pierderea unei sarcini în primele 23 de săptămâni.

Există multe motive pentru care s-ar putea întâmpla și de cele mai multe ori se crede că acestea sunt cauzate de cromozomi anormali la copil.

Dar acum cercetătorii au descoperit că munca pe care o faci ar putea face diferența. Într-un studiu publicat în Journal of Occupational Health, medicii din Coreea de Sud au analizat riscurile pentru trei rezultate adverse ale sarcinii.

ACESTE joburi pot crește riscul de avort spontan

Acestea au inclus avortul spontan, sarcina ectopică și sarcina molară (când există o problemă cu ovulul fecundat). Ei au inclus în studiu, de asemenea, cazurile bebelușilor declarați morți la naștere (deces fetal tardiv).

  • În general, riscul de avort spontan, sarcini ectopice și molare a fost mai mare la femeile neangajate decât la femeile angajate,
  • Cazurile de deces fetal tardiv la naștere au fost mai frecvente la femeile angajate.

Când vine vorba de tipul de locuri de muncă în care au fost angajate aceste femei, experții au descoperit că cei din industria sănătății și asistenței sociale au cel mai mare risc de bebeluși morți la naștere.

Riscul a fost, de asemenea, mai mare la cei care au lucrat în producție, comerț cu ridicata/cu amănuntul, educație și ocupații de servicii publice/sociale/personale.

Locuri de muncă în producție și asistență medicală/socială au fost asociate cu riscuri mai mari de avort timpuriu, cum ar fi avortul spontan, în comparație cu cei care au lucrat în locuri de muncă financiare și de asigurări.

Femeile de culoare, risc cu 40% mai mare de avort spontan decât femeile albe

Un studiu publicat în februarie 2022 a constatat că femeile de culoare au un risc cu 40% mai mare de avort spontan decât femeile albe. Experții spun că în ceea ce privește motivul, există multe posibilități.

Aceasta include faptul că femeile de culoare și asiatice au rate mai mari de diabet gestațional și, prin urmare, ar putea avea niveluri mai ridicate de zahăr din sânge la începutul sarcinii.

Ar putea depinde și de echilibrul bacteriilor din vagin, care poate varia între diferite etnii.

Multe altele se întâmplă înainte ca o femeie să-și dea seama că este însărcinată. În cele mai multe cazuri, un avort spontan este un eveniment unic și majoritatea oamenilor continuă să aibă o sarcină de succes în viitor.

Majoritatea avorturilor nu pot fi prevenite, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul.

Aceasta include evitarea fumatului, a consumului de alcool și a consumului de droguri în timpul sarcinii. De asemenea, o greutate sănătoasă înainte de a rămâne însărcinată, a consuma o dietă sănătoasă și a reduce riscul de infecție poate ajuta, de asemenea.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra