Sari la conținut

Suferi de uscăciune vaginală? 5 moduri simple de ameliorare a acestei afecțiuni intime

uscaciune vaginala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Menopauza si viata intima

5 moduri simple de a ameliora uscăciunea vaginală.

Te simți mai inconfortabil decât de obicei „acolo jos?” Vinovații ascunși vă pot cauza disconfort.

Știai că aproape jumătate dintre femeiele care suferă de uscăciunea mucoasei vaginale au declarat că nu au luat nicio măsura în urma identificării acestei afecțiuni, considerând-o o problemă minoră, care va trece de la sine?

Iată mai jos câteva dintre sfaturile noastre aprobate de experți pentru a ameliora uscăciunea vaginală.

Moduri simple de a ameliora uscăciunea vaginală: 1. Optează gel de duș fără săpun

Săpunurile dure și parfumate pot îndepărta stratul delicat de suprafață de celule ale pielii care mențin țesuturile vaginale suple și umede. Este timpul să faci o schimbare și să optezi pentru gelurile de duș fără săpun pentru pielea sensibilă.

2. Bea apă pentru a evita deshidratarea

Când vine vorba de combaterea uscăciunii vaginale, apa este cheia. Introducerea a șase până la opt pahare de apă,  sau alte băuturi fără cofeină, nealcoolice,  în rutina zilnică previne deshidratarea, care agravează uscăciunea.

Moduri simple de a ameliora uscăciunea vaginală: 3. Remedii naturale

Fitoterapeuții au indicat mult timp ceaiul natural dulce din semințe de schinduf pentru a combate uscăciunea vaginală, pe lângă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea libidoului, reglarea zahărului din sânge și reducerea inflamației. Vorbiți despre un ingredient care face totul!

Potrivit firstforwomen.com, pentru prepararea acestui amestec trebuie să înmuiați o linguriță de semințe de schinduf într-o cană de apă fiartă timp de cinci minute, apoi să o strecurați. Încercați să beți aproximativ două căni în fiecare zi.

4. Aplicați o cremă hidratantă fără prescripție medicală

Spre deosebire de lubrifianți – care oferă doar ameliorarea pe termen scurt a uscăciunii în timpul actului sexual – cremele hidratante vaginale au acțiune prelungită și vă prelungesc ușurarea în timp.

Moduri simple de a ameliora uscăciunea vaginală: 5. Verifică-ți dulapul cu medicamente și spune la revedere uscăciunii vaginale

Anumite medicamente, inclusiv antihistaminice, antidepresive, pilula și medicamentele care tratează hipertensiunea arterială, ulcerele și vaginita, pot provoca uscăciune și disconfort, iar multe femei nici măcar nu știu asta.

Poate fi momentul perfect pentru a vă întreba medicul despre posibilele alternative, astfel încât să puteți găsi ușurare.

Nu uitați că ar putea dura ceva timp pentru a vedea o schimbare reală după ajustarea medicamentelor sau a dozelor.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: