Sari la conținut

O femeie a murit în somn, după ce a vomitat toată ziua. Medicii au explicat ce a ucis-o

O femeie a murit în somn. Într-un incident șocant, o familie din Marea Britanie a suferit o pierdere uriașă când o femeie a murit după ce s-a culcat cu toxiinfecție alimentară.

Obosită după o zi întreagă în care a vomitat, Kelly Gleeson, în vârstă de 40 de ani și mama unui copil, s-a culcat încă de la ora 18.00.

Kelly Gleeson a murit din pricina unei embolii pulmonare. Foto: TwitterO femeie a murit în somn, după ce a vomitat toată ziua. Medicii au explicat ce a ucis-o

Întâmplarea a avut loc cu patru zile după Crăciun, când, din păcate după ce s-a culcat, Gleeson nu s-a mai trezit niciodată. Abia o oră mai târziu, fiica ei, Madison, în vârstă de 17 ani, a venit să-și verifice mama, când și-a dat seama că nu mai răspunde.

Potrivit Mirror, Familia a intrat în panică și a cerut sprijin medical. Cu toate acestea, Kelly nu a putut fi salvată, iar medicii au descoperit că a murit de embolie pulmonară.

Conform Serviciului Național de Sănătate din Anglia (NHS), embolia pulmonară este atunci când un vas de sânge din plămân este blocat. Poate fi potențial fatal dacă nu este tratată suficient de repede.

Poate apărea atunci când un cheag de sânge blochează și oprește fluxul de sânge către o arteră din plămân. În cele mai multe cazuri, poate apărea într-o venă profundă a piciorului care călătorește spre plămân.

Care sunt cauzele emboliei pulmonare

Potrivit Clinicii Mayo, embolia pulmonară este cauzată în cea mai mare parte de cheaguri de sânge – și, în multe cazuri, cheaguri multiple sunt de vină. În doar câteva cazuri, blocajele sunt cauzate de alte substanțe, altele decât cheaguri de sânge, cum ar fi:

  • Bule de aer
  • Parte dintr-o tumoare
  • Grăsime din interiorul unui os lung și rupt

Care sunt simptomele emboliei pulmonare

Un cheag care blochează alimentarea cu sânge și oxigen către un plămân poate fi potențial fatal dacă nu este tratat cât mai repede posibil.

Pentru detectarea în timp util, este imperativ să fiți atenți la simptome – și dacă apare oricare dintre următoarele, se recomandă să consultați un medic cât mai curând posibil:

  • Durere, umflare, înroșire la nivelul piciorului
  • Tuse cu sânge
  • Durere în piept și partea superioară a spatelui
  • Dificultate la respirație

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel