Sari la conținut

Joe Biden recurge la măsuri imediate pentru a combate pandemia de coronavirus

Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite ale Americii recurge la măsuri imediate pentru a lupta împotriva pandemiei Covid-19. Iată care sunt primele reglementări anunțate de echipa sa, pentru a schimba cursul în care se îndreaptă pandemia.

Conform RADOR, Joe Biden, noul președinte ales de Statele Unite ale Americii, va face din stoparea pandemiei prioritatea primei părți de mandat. Acesta a făcut demersurile necesare pentru a impune purtarea măștilor în toate statele. De asemenea, el va crește considerabil rata de testare a populației. Pe lângă măsurile legate de pandemia coronavirus, el pune accent pe economie, egalitatea rasială și inhibarea schimbărilor climatice.

”Președinte ales, Joe Biden, care va anunța astăzi crearea unui grup de lucru format din experți și oameni de știință pentru a controla răspândirea noului coronavirus, a numit deja copreședinții acestuia. Joe Biden a semnalat ieri că va acţiona rapid pentru formarea guvernului său, concentrându-se mai întâi asupra pandemiei de COVID-19, care va domina probabil primele zile ale administrației sale”, a declarat Doina Saiciuc, reporter Radio România Actualități, conform RADOR.

Joe Biden urmează să semneze o serie de ordine executive prin care să schimbe complet traseul construit de Donald Trump. Aceste ordine vor anunța modificări radicale din punct de vedere al principiilor de conducere. Surse apropiate ale președintelui, citate de media americană, susțin că noul președinte consideră aderarea la Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, va decide alăturarea Statelor Unite în acordurile climatice de la Paris.

Cu toate acestea, trecerea de la conducerea lui Trump la cea a lui Biden se anunță a fi o perioadă dificilă. Cu toate că noul președinte ales a fost felicitat și recunoscut de lideri mondiali, Trump are rețineri. Fostul președinte afirmă în continuare fraudarea voturilor, însă nu a prezentat dovezi. Acesta refuză să îl recunoască pe Biden drept noul președinte și nu intenționează să îl invite la Casa Albă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: