Sari la conținut

Județul cu cea mai scăzută rată de infectare. Singurul din țară, în scenariul verde

Din cuprinsul articolului

Rata de infectare a coborât luni la 5,17 la mie. Singurul județ din țară care a intrat în scenariul verde este Suceava, conform datelor transmise, luni, de Grupul de Comunicare Strategică.

Suceava a ajuns, luni, la o rata de infectare de 1,83. Anul trecut, județul Suceava a fost cea mai afectată zonă din România fiind supranumit la începutul pandemiei „Lombardia României”.

În scenariul galben se află Bistrița Năsăud (2,44), Botoșani (2,08), Dolj (2,74), Gorj (2,61), Maramureș (2,56), Neamț (2,87), Satu Mare (2,54), Vaslui (2,47) și Vrancea (2,78).

Primele la infectări

Amintim că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.021 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 48 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

12 județe au coeficientul peste media națională. Dintre acestea, Bihor, Arad, Ilfov, Cluj și București conduc în acest nedorit clasament, iar județele cu cele mai mici rate de infectare sunt Suceava, Botoșani, Bistrița-Năsăud și Vaslui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel