duminică, iunie 26, 2022

Judeţul Mureş a ajuns pe primul loc din ţară, un loc care nu îi face cinste. Datele statistice la nivel european şi naţional, centralizate de organizaţia Salvaţi Copiii, indică judeţul Mureş pe primul loc la numărul de mame adolescente din ţară.

Unul din zece copii din România este adus pe lume de o mamă minoră, arată statisticile care trag un semnal de alarmă. Acest lucru se întâmplă probabil din lipsa politicilor publice cu soluții clare la acest fenomen.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Comunitatea locală trebuie să sprijine ameliorarea situație

Lucrurile nu se pot îmbunătăţi decât prin acţiunea comunităţii locale, consideră iniţiatorii unui proiect gândit ca sprijin pentru ameliorarea situaţiei.

Asociaţia Suryam şi Farmacia socială din Sângeorgiu de Mureş au lansat un site denumit mameminore.ro, de conştientizare a fenomenului şi a implicaţiilor lui, iar de anul viitor va exista şi o formă de sprijin direct pentru tineri, a precizat pentru Radio România Târgu Mureş coordonatorul programului, Marius Dumitrescu.

”Farmacia socială îşi propune să asigure gratuit, începând cu anul 2022, medicamentele anticoncepționale și alte dispozitive medicale prescrise de către medicii specialiști în urma unui consult medical pentru pacientele mureșene care nu au aceste posibilităţi financiare. De mai bine de zece ani, România dă aproape un sfert din totalul mamelor minore din Uniunea Europeană, fiind în topul ţărilor la numărul de mame sub 19 ani, adică peste 18.000 de cazuri. Ultimele statistici arată că din 749 de mame cu vârsta sub 15 ani, 29 sunt deja la a doua naştere, iar cele mai multe vin din judeţul Mureş” a spus Marius Dumitrescu:

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private