Sari la conținut

Jurnalistă cunoscută: ”Sora mea a murit de cancer la 40 de ani, după ce a ignorat aceste simptome până a fost prea târziu”

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Nu ignora aceste simptome. Pot fi de cancer de colon, atrage atenția o jurnalistă cunoscută din SUA care și-a pierdut sora din cauza acestei boli cumplite. 

Pe site-ul prevention.com o jurnalistă a povestit cum sora ei a murit de cancer de colon, pentru a trage un semnal de alarmă și a-i face pe oameni să meargă la medic la primele simptome.

Julissa Catalan a dezvăluit faptul că sora ei, Emma, a murit de cancer de colon în 2010. Ar fi avut șanse să trăiască, spun medicii, dacă ar fi cerut ajutor de la primele simptome. Când a primit diagnosticul, boala era deja în stadiul IV.

Julissa (în stânga) împreună cu sora ei mai mare, Emma

Simptome de cancer ignorate

Emma a ignorat simptome precum regurgitații urât mirositoare, oboseală cronică, diaree, sânge în scaun și crampe dureroase. S-a gândit că aceste semne sunt rezultate unor boli ușoare, precum o alergie alimentară sau sindrom premenstrual.

După o primă hemoragie spontană, când s-a trezit cu pantalonii plini de sânge, Emma s-a dus la două clinici, dar pentru că nu avea asigurare medicală, nu și-a permis să meargă la un gastroenterolog. Niciunul dintre medicii care au vazut-o nu i-au recomandat o colonoscopie, ci i-au pus diagnosticul de colită.

Colita este inflamația membranei colonului și are aceleași simptome cu ale cancerului. Doctorii nu au fost îngrijorați de sângele din scaun și nu i-au spus să facă analize amănunțite.

Însă, Emma și-a convins în cele din urmă angajatorul să-i  facă asigurare de sănătate, astfel încât să poată face colonoscopia de 3.000 de dolari de care știa că are nevoie disperată.

Schimbări care au ajutat-o să supraviețuiască 5 ani

Ea a făcut testul într-o zi de marți, iar până joi medicul a sunat cu rezultatele: cancer de colon stadiul 4. A avut nervoie de o histerectomie de urgență și o colectomie vineri și i s-au dat doar 6 luni de trăit.

După diagnosticul de cancer, Emma s-a educat despre alimente și schimbări în stilul de viață, în încercarea de a învinge boala, iar eforturile ei au ajutat-o să trăiască mai mult de 5 ani. A mâncat doar alimente organice, mult spanac, shake-uri verzi la micul dejun în fiecare dimineață și a evitat carnea și cofeina. De asemenea, a început să maergă pe jos peste tot, tot timpul. Chiar dacă era epuizată, s-a forțat să rămână activă.

”Cu ajutorul acestor schimbări în stilul de viață și multă voință, Emma a reușit să-și extindă ultimele 6 luni de viață, cât i-au dat medicii în 5 ani. În acei 5 ani, am văzut persoana cea mai apropiată mie luptând pentru viața ei în timp ce murea chiar în fața mea în același timp. Și cel mai dureros e să știu că sora mea putea să fie în viață și acum dacă nu ignora simptomele și descoperea boala mai devreme,” a explicat Julissa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel