marți, septembrie 28, 2021

Au ”rămas” fără microfon mai mulți jurnaliști de la posturile de radio Kiss Fm, Rock Fm, Magic Fm, Radio RFI , televiziunile Pro TV, Digi24, Antena 1, TVR.

În prima lună de la lansare, Campania “Donează

Sânge Constant”, inițiată de Crucea Roșie Română, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C. T. Nicolau“,  a convins jurnaliștii mai multor televiziuni importante, posturi de radio și publicații online să își doneze simbolic microfoanele, pentru a atrage atenția că nevoia de sânge în țara noastră este constantă, nu doar atunci când se întâmplă o tragedie națională.

Lansată oficial pe 28 februarie 2019, campaniei i s-a alăturat încă de la început PRO TV, în calitate de partener oficial. Astfel, prin simplul gest de a purta pe microfon mesajul „Donează Sânge

Azi” și denumirile grupelor de sânge, jurnaliștii de la Știrile PRO TV din Sport și Vorbește lumea au deschis calea și interesul celor care îi urmăresc, de a deveni donatori constanți și, implicit, salvatori de vieți.

Posturile de radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM și Radio RFI și-au personalizat toate microfoanele din studiouri cu cuburile campaniei Crucii Roșii Române și și-au îndemnat ascultătorii să doneze sânge.

Digi24 a înlocuit cubul postului cu cel al campaniei „Donează Sânge Constant”, în toate materialele speciale „Pacient în România”. În plus, în cadrul acestor reportaje, reporterul

specializat pe sanătate, Carla Tănasie, a transmis pe post îndemnul de a dona sânge constant.

Antena 1 a alăturat cubul campaniei de cel al postului, în cadrul unor materiale speciale, difuzate la Observator și a transmis telespectatorilor săi importanța donării de sânge.

Și mass media brașoveană s-a alăturat campaniei „Donează sânge constant”. Simultan, Brașov TV, Mix TV, Realitatea de Brașov, Radio România Brașov FM, Monitorul Expres, Brașov Metropolitan, Transilvania Expres, Bună Ziua Brașov, La pas prin Brașov, Agerpres și Coronapress  au decis să personalizeze microfonul, reportofonul

sau alte „ustensile” specifice meseriei de jurnalist cu mesajul Crucii Roșii Române de  promovare a donării de sânge.

Campania s-a bucurat și de susținerea individuală a multor persoane publice importante, cum ar fi Andreea Esca, Amalia Enache, Corina Caragea, Monica Dascălu, Pavel Bartoș, Horia Brenciu, jurnaliștii emisiunii „România, te iubesc”, de la PRO TV, jurnalistul Adelin Petrișor sau Iuliana Tudor. Postările lor pe conturile personale de social media au mobilizat oamenii, iar aceștia au mers la centrele de transfuzie și au donat sânge.

În urma apelului făcut în cadrul campaniei

noastre de către reporterul Știrilor PRO TV, Ramona Păuleanu, 500 de studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București au donat sânge.

 

Echipa doctorulzilei.ro se alătură campaniei și atrage atenția ca printr-o simplă donare de sânge, pot fi salvate 3 vieți, la fiecare 3 secunde, un român trebuie să primească sânge. Din păcate, sub 2% dintre români donează sânge, în timp ce media europeană este de 6%.

 

„Donează Sânge Constant” este o campanie realizată de agențiile McCann Worldgroup România și McCann PR pentru Crucea Roșie Română și absolut toți partenerii, inclusiv instituțiile de presă, s-au implicat pro bono.

 

Ultimele stiri