luni, septembrie 26, 2022

După luni întregi de izolare socială, copiii vor avea oportunitatea de a reveni la școală din semestrul următor. Decizia a fost comunicată de președintele Klaus Iohannis, care face precizări despre modul de funcționare al unităților de învățământ, în această circumstanță. Sub ce condiții se vor redeschide școlile?

Școlile se vor redeschide în funcție de rata incidenței din fiecare localitate. Decizia comunicată e președintele Klaus Iohannis va fi adaptată nevoilor fiecărei localități, în această circumstanță, pentru a limita răspândirea nouli coronavirus.

De luni, majoritatea copiilor de grădiniță și a elevilor de școală și liceu se vor întoarce fizic la școală, dar revenirea în bănci depinde de rata incidenței de infectare cu coronavirus din fiecare localitate în parte. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis în această seară. Carmen Gavrilă a urmărit declarațiile făcute de președinte.

Te-ar mai interesa: Durerea de dinți semnalează carii instalate și net...

„Grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină. Acolo unde sunt puține cazuri de COVID-19 toți copiii merg la școală, unde sunt ceva mai multe merg la școală cei mici și clasele VIII-XII, iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte însă să intre în carantină, merg doar cei mici, grădinițe, clasele I-IV, restul făcând școală online”, a explica Klaus Iohannis, potrivit Rador.

De asemenea, președintele a subliniat importanța respectării măsurilor impuse. Pentru ca siguranța profesorilor și elevilor să fie asigurată, se vor impune măsuri stricte de igienă și protecție în unitățile de învățământ.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Klaus Iohannis a mai spus că mai sunt multe detalii de clarificat, de exemplu, cum se verifică dacă un copil este bolnav sau nu, ce se face în acel caz sau la câte cazuri de îmbolnăvire dintr-o școală se închide școala respectivă. Aceste situații și detalii vor fi reglementate printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care va fi pregătit astăzi și mâine și va fi dat publicității

Te-ar mai interesa: Horoscop Cristina Demetrescu, octombrie: Tensiuni ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private