Sari la conținut

La anumite persoane vinul roşu nu aduce beneficii pentru sănătate

Numeroase studii au demonstrat că vinul roşu previne cancerul datorită conţinutului de resveratrol care reduce incidența tumorilor și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Conform unor cercetări, un pahar pe zi de vin roșu reduce la jumătate riscul cancerului de prostată. Tot această băutură ţine şi inima sănătoasă datorită flavonoidelor care scad colesterolul rău din sânge şi a resveratrolului care împiedică formarea cheagurilor de sânge prevenind apariția problemelor cardiovasculare. Cercetătorii au demonstrat că vinul roşu este indicat chiar şi persoanelor care au suferit un atac de cord. Potrivit unui studiu recent, două pahare de vin roşu pe zi scad cu 13% riscul de infarct, în cazul persoanelor care au suferit deja unul.

Resveratrolul ajută şi la formarea de noi neuroni prevenind declinul cognitiv şi previne şi pierderea auzului.

Un nou studiu a scos însă în evidenţă că vinul roşu nu are aceste benficii şi în cazul persoanelor obeze. Cercetarea publicată în jurnalul Diabetes a demonstrat că deşi resveratrolul luptă împotriva obezităţii, a diabetului şi a hipertensiunii şi a colesterolului, în cazul a 24 de obezi nu a avut niciun efect benefic, ci doar în cazul persoanelor sănătoase.

În cadrul studiului, o parte dintre participanţi au primit doze mari se resveratrol iar cealaltă parte, placebo timp de 4 săptămâni. În această perioadă le-au fost monitorizate glicemia, tensiunea şi colesterolul. În urma rezultatelor s-a constatat că resveratrolul nu a avut niciun efect în scăderea tensiunii, a colesterolului sau a glicemiei.  

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel