duminică, august 1, 2021

Fumezi? Îți place tututul, dar îți consumă multe resurse financiare? Ești dependent de nicotină, dar te tentează totuși ideea de a renunța? Vrei să-ți recapeți sănătatea și te simți din nou în formă? Atunci

ia în calcul toate schimbările benefice care apar în organism! Însă acestea nu se produc peste noapte! Iată ce spun specialiștii!

Orice fumător întreabă imediat după ce se lasă la cât timp revine cu funcția respiratorie la normal. Noi avem o cuantificare foarte corectă a ceea ce se întâmplă după ce te lași de fumat. De exemplu, în următoarele 48-72 de ore, îți recapeți mirosul. Halena dispare în 24 de ore. Riscul de infarct miocardic se diminuează și se apropie de cel al unui individ cu alte tare la un an de la renunțare. Riscul de cancer pulmonar este după 15 ani apropiat de riscul unui

om care nu a fumat. Deci există consecințe înainte și după ce te-ai lăsat de fumat.

În plus, trebuie precizat că îndată ce un pacient află că are emfizem sau bronșită, dacă întrerupe fumatul, durata lui de supraviețuire se prelungește mult mai mult decât dacă va continua să fumeze după ce a aflat că este bolnav.

Este valabil pentru bolnavul miocardic, pentru cel coronarian, pentru cel cu cancer pulmonar, pentru cel cu bronșită și emfizem” spune prof. dr. Florin Mihălțan, medic primar pneumolog.

Așadar, organismul își revine în timp dacă a fost supus ani de zile unuia dintre cele mai nocive

obiceiuri, fumatul.

Sursa: oanacuzino.ro

Ultimele stiri

Parteneri