Sari la conținut

La ce oră ar trebui să dormim pentru a evita bolile de inimă? Noua descoperită a cercetătorilor

somn
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

La ce oră ar trebui să dormim pentru a evita bolile de inimă? Obiceiul de a te culca după ora 23.00 poate provoca boli de inimă. Noile cercetări ale oamenilor de știință a spus care este ora potrivită pentru a evita bolile cardiovasculare.

Potrivit TheMirror, orele potrivite pentru a dormi sunt între 22.00-23.00.
Acest timp ajută la reducerea riscului de boli de inimă, care ucid peste 18 milioane de oameni pe an.

Alți factori de risc pentru bolile cardiovasculare includ dieta necorespunzătoare, alcoolul, fumatul, obezitatea și diabetul.

Studiul a implicat cel puțin peste 10.000 de oameni timp de o săptămână, iar cercetătorii s-au uitat la felul în care își așează capul pe pernă și la problemele cardiace.

În aproximativ 3.173 de cazuri s-a observat că somnul între 10 și 11 noaptea are o incidență mai mică a bolilor cardiovasculare.

risc de a dezvolta boli de inima
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Hipertensiunea arterială este, de asemenea, un risc, unul din trei adulți din Marea Britanie care suferă de această afecțiune.

Hipertensiune arterială, este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare

Cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Și șansele tale de a-l dezvolta sunt mai mari dacă ai colesterolul și tensiunea arterială crescută, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oficialii din domeniul sănătății recomandă menținerea tensiunii arteriale scăzute.

Potrivit Școlii de Sănătate Publică de la Harvard, dieta ta este o modalitate excelentă de a menține tensiunea arterială sub control, consumând alimente și băuturi bogate în potasiu, deoarece metalul lucrează pentru a elimina sodiul din organism, ceea ce crește tensiunea arterială.

Cu cât mănânci mai mult potasiu, cu atât organismul poate excreta mai mult sodiu prin urină. Mineralul esențial ajută, de asemenea, la relaxarea pereților vaselor de sânge, scăzând și mai mult tensiunea arterială.

Simptomele hipertensiunii arteriale sunt dificultăți de respirație, dureri de cap, vedere încețoșată, sângerări nazale, dureri în piept și amețeli.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel