Sari la conținut

La ce RISCURI se expun bărbații care folosesc LUBRIFIANȚI intimi

Există o gamă largă de geluri, creme și lubrifianți meniți să ușureze munca bărbaților în dormitor, însă ultimele cercetări arată că aceste produse nu sunt neapărat și sigure pentru sănătatea organelor sexuale masculine.

Un studiu realizat de oamenii de știință ai Universității de Stat din New York a demonstrat că lubrifianții scad calitatea spermei cu până la 20% în mai puțin de jumătate de oră, îngreunând astfel procesul de fertilizare. Ba mai mult, unele lubrifiante mai „concentrate”, diminuează acțiunea spermatozoizilor cu până la 75%. Vestea bună este că efectele nocive dispar imediat ce partenerii încetează să mai apeleze la aceste produse.

Descoperirea este cu atât mai importantă pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil, fertilizarea unui ovul fiind practic imposibilă când calitatea spermei scade sub 50%.

Pe de altă parte, specialiștii atrag atenția că lubrifianții intimi nu pot sub nicio formă să înlocuiască metodele tradiționale de contracepție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel