Sari la conținut

La ce te ajută gargara cu apă sărată

apa cu sare
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Beneficii apa cu sare

Senzațiile de durere, iritație sau disconfort resimțite în gât nu reprezintă un motiv de îngrijorare. De regulă, această durere se ameliorează în câteva zile. Majoritatea durerilor în gât sunt cauzate de afecțiuni minore, cum ar fi răceala obișnuită sau gripa ușoară, care pot fi tratate acasă.

Specialiștii susțin cu tărie că gargara cu apă sărată este un mod sigur de a calma afecțiunea. Sarea este un dezinfectant natural care ajută la prevenirea şi tratarea infecţiilor locale.

Dar cum funcționează de fapt? Există vreun merit științific pentru aceasta?

Medicul Sorana Segal-Maurer, de la Spitalul de Boli Infecțioase din New York, spune care sunt efectele benefice ale gargarei cu apă sărată.

„Gargarea cu apă caldă cu sare va calma într-adevăr o durere în gât. Gargara cu apă sărată caldă oferă, de fapt, o ameliorare simptomatică – și are și beneficii preventive.

Apa sărată este un dezinfectant natural și ajută la neutralizarea acizilor din gât, restabilind un pH neutru, fapt care reduce inflamaţia şi durerea.”

Pentru a beneficia de acest efect, trebuie să amestecaţi un sfert de linguriţă de sare într-o cană cu apă, iar cu licoarea obținută faceţi gargară de trei ori pe zi.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel