Sari la conținut

La un pas de moarte, după ce a vrut să se vindece de cancer cu sucuri

Sursa: Unsplash

O femeie care a fost la un pas de moarte după ce a încercat să se vindece de cancer urmând o dietă cu sucuri îi avertizează pe cei aflați în situația ei să nu facă la fel ca ea și să urmeze sfaturile medicilor.

„Am renunțat la medicina tradițională și era să mor”, spune ea. Irena Stoynova a cheltuit 2.000 de lire sterline pentru storcătoare de fructe și petrecea până la trei ore pe zi ca să își pregătească sucurile despre care credea că o vor vindeca.

Femeia de 39 de ani a fost diagnosticată cu cancer în iunie 2021, când medicii i-au recomandat să primească tratament convențional, dar ea nu i-a ascultat. A fost sfătuită să înceapă chimioterapia, dar ea a început să caute pe internet soluții alternative.

Dieta minune, „găsită” pe internet

„De acolo a început totul”, a spus ea pentru Sky News. Stoyanova a povestit că timp de doi ani și jumătate a urmat o dietă cu sucuri, și cu alimente crude, post intermitent și ceaiuri.

A făcut asta după ce a găsit pe rețelele sociale contul unui bărbat care avea sute de mii de urmăritori și care susținea că corpul se poate „vindeca singur” printr-un stil de viață radical și o schimbare a dietei.

Femeia a declarat că a devenit o „fanatică” a diferitelor diete și terapii pe care le-a urmat la recomandările acestuia: „Nu m-am oprit, deși eram atât de slăbită, nu puteam să dorm și aveam halucinații. Nici măcar nu aveam puterea să deschid o ușă. Nu mai puteam să respir pentru că aveam lichid în plămâni, am slăbit vreo 20 de kilograme din cauza dietei”.

Medicii i-au spus că era la un pas de moarte

În mai anul trecut a fost dusă cu ambulanța la spital, iar medicii i-au spus că era la un pas de moarte, potrivit sursei citate de digi24.ro. Tot ei au avertizat-o că va muri dacă nu face tratamentul pentru cancer, dar ea tot continua să refuze.

După 10 zile de spitalizare a început chimioterapie. Femeia se simte mult mai bine acum și le transmite oamenilor că „efectele secundare ale chimioterapiei sunt mult mai ușor de suportat în comparație cu efectele secundare ale tratamentului urmat de ea”.

plan de combatere a cancerului
Sursă foto: PDPics/Pixabay

„Este grozav să crezi anumite lucruri, este grozav dacă sunt susținute de știință, dar te rog, nu-ți întrerupe tratamentul așa cum îți spun medicii. Eu aproape mi-am pierdut viața”, a adăugat ea.

Dr Clare Rees, hematolog consultant la Frimley Health NHS Foundation Trust, a declarat: „Acesta este un scenariu extrem și, cu adevărat, în primele 24 de ore de la internarea Irènei, nu eram siguri dacă va supraviețui sau nu”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel