luni, octombrie 3, 2022

O tânără a născut de curând o fetiță perfect sănătoasă, deși anul trecut, când a aflat că are cancer de col uterin, a crezut că nu va putea trăi vreodată astfel de momente emoționante. Medicii spun că e o minune, dar care a fost posibilă datorită unei intervenții noi pentru un spital de stat de la noi din țara.

″Mi-a împlinit Dumnezeu visul. Emoție….așa, hmmm, am respirat parcă mai bine”. Este mărturia emoționantă a unei mame care la un an și jumătate după ce a primit un diagnostic năucitor, cancer de col uterin nu doar că a învins boala dar a reușit să rămână și însărcinată.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 octombrie. Vărsătorii au o energie imen...

“Am putut să mă împac cu gândul, am zis că poate poate Dumnezeu mă ajută, pot să fac fertilizare sau voi adopta. Și s-a întâmplat să rămân chiar atunci. Astăzi am născut, prin cezariană. E o fetiță de trei kilograme. Maia o cheamă. Vine de la Maria, că e 15 august, Sf. Maria” a declarat pentru protv.ro.

Cum a fost posibil? Pentru tratarea cancerului, medicii de la Spitalul Cantacuzino au îndepărtat o parte din colul uterin și țesutul din jur, adică zonă afectată de boală. Intervenția se numește trachelectomie radicală și este nouă pentru un spital de stat din România, pentru că în mod normal se îndepărtează întregul apărat reproducător.

Te-ar mai interesa: Valentina Pelinel dezvăluie secretul soțului său. ...

“Este o minune, nu este neapărat meritul intervenției, deși probabil că s-a îndepărtat zonă bolnavă s-a facilitat obținerea unei sarcini, dar este o sarcină obținută spontan după o astfel de intervenție și o a două minune este faptul că a evoluat până la termen”, spune unul dintre medici.

Iar acum pacienta a născut prin cezariană. Medicii spun că o astfel de poveste a fost posibilă doar pentru că paciență a descoperit cancerul de col uterin într-un stadiu incipient. Și recomandă testul Babeș Papanicolau anual.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

Sursa: stirileprotv.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private