Categories: Ştiri sănătate

Lapte de cartofi: Beneficii și tot ce trebuie să știi despre această nouă tendință

Băuturile din legume au devenit celebre în ultimii ani. Acum, un supermarket britanic a descris laptele de cartofi drept „în tendințe” pentru lunile următoare.

Popularizarea dietelor vegetariene sau vegane, precum si proliferarea alergiilor si intolerantelor, a favorizat crearea de noi alimente. De la comercializarea unor produse precum tofu sau hamburgeri vegani, trecând și prin băuturi vegetale.

Migdale, soia, fulgi de ovaz si chiar mazare. Această băutură, care nu este lapte, i-a ajutat pe mulți oameni să se bucure de gustul ei plăcut fără să se gândească la intoleranța lor, la eventuala maltratare animală a producției de lapte sau la economii de costuri.

Cea mai recentă tendință a acestor băuturi vegetale este cea din cartofi. Lanțul britanic de supermarketuri Waitrose știe acest lucru și vrea să mizeze puternic pe asta. Potrivit raportului său alimentar 2021-2022, această companie a plasat băutura din cartofi printre tendințe, asigurându-se că este un produs gata de comercializat în „în următoarele luni”.

Ecologic, durabil și exclusivist

Deși lanțul de supermarketuri Waitrose vinde exclusiv această băutură vegetală, marca care o produce este DUG, deținută de o companie suedeză care își bazează activitatea pe cercetarea și producția de alimente vegane inovatoare, Veg of Lund.

Compania prezintă această băutură din cartofi ca o alternativă durabilă la laptele de vacă, pe lângă faptul că afirmă că producția sa este mai ecologică decât cea a oricărei alte băuturi vegetale. Potrivit lanțului de supermarketuri, cultura cartofilor ocupă aproximativ jumătate din terenul de cultivare a ovăzului. Pe de altă parte, după cum se explică în Gastronomia y Cía, cultivarea acestui tubercul folosește 1/56 din apa necesară producției de migdale.

BENEFICIILE LAPTELUI DE CARTOFI

-Potrivit pentru toate tipurile de diete si intolerante: Nu contine gluten, lactoza sau orice urma de nuci.

-Proprietăți nutritive grozave: Aport de calciu și vitamina D și C și B6, precum și acid folic și compuși antioxidanti.

– Sărac în zahăr și grăsimi saturate: Acesta este, de asemenea, un plus dacă ai grijă de tine, deoarece îl poți include în oricare dintre mesele tale.

-Sustenabilitate mai mare decât alte lapte vegetal: cultura cartofului produce mult mai puțin CO2 decât alte plante, înregistrând o cantitate mică de 0,27 kg de CO₂ pe litru.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

9 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

10 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

10 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

11 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

11 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia