Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te scapă de stres, reduce inflamația și e un somnifer natural. Mod simplu de preparare

Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te scapă de stres, reduce inflamația și e un somnifer natural. Mod simplu de preparare

Galbenul strălucitor al laptelui auriu, o băutură indiană care se bea în special seara, este o „fabrică” de hrănire prin minerale esențiale și menține organismul liber de infecții.

Laptele de turmeric este o băutură caldă, liniștitoare, care previne afecțiunile comune, inclusiv răceala și tusea, stomacul deranjat și gripa și întărește sistemul imunitar. Laptele de turmeric, făcut cu un vârf de praf de turmeric, o cană de lapte și puțin zahăr este o sursă excelentă de proteine, antioxidanți, curcumină compusă, magneziu, potasiu și calciu.

Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te scapă de stres, reduce inflamația și e un somnifer natural

Deși se numește lapte, această băutură poate să nu aibă nimic în comun cu laptele, dacă nu vă place gustul lui sau corpul nu îl tolerează. Astfel, se poate folosi la rețeta făcută în casă, lapte de migdale, lapte de cocos, potrivit healthline.com.

Laptele de aur sau laptele auriu este o băutură delicioasă, plină de antioxidanți, care poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, de la un creier și o inimă mai sănătoase până la oase mai puternice, o digestie îmbunătățită și un risc mai mic de îmbolnăvire, spun specialiștii.

În plus, dacă se bea, poate combate insomnia în mod natural. El acționează ca un ”somnifer”. Orice lapte cald băut seara are efecte sedative, dar cel vegetal amestecat cu curcuma transmite o stare de relaxare profundă.

Mod de preparare

Laptele de aur sau laptele auriu este ușor de făcut acasă.

Ingrediente:

  • 1/2 cană (120 ml) de lapte neîndulcit la alegere: de vacă, de migdale, de cocos sau un alt lapte vegetal
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 bucată mică de ghimbir proaspăt ras sau 1/2 linguriță pudră de ghimbir
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 1 praf de piper negru macinat
  • 1 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional).

Amestecați toate ingredientele pe aragaz într-o cratiță sau o oală mică până la punctul de fierbere. Dați focul mai încet și mai lăsați amestecul timp de aproximativ 10 minute.

Apoi, dați băutura printr-o strecurătoare fină, turnați în cană și presărați un vârf de scorțișoară. O cană pe zi este suficientă.

Laptele auriu poate fi preparat și în avans și păstrat în frigider până la cinci zile. În acest caz, încălziți înainte de a-l bea.

Recent Posts

Suma colosală încasată din servicii fictive de o farmacistă. Din banii obţinuţi ilegal şi-a cumpărat haine, bijuterii și o maşină de lux

Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal,…

26 de minute ago

Denia din Joia Mare. Obiceiul care aduce noroc şi împlinirea dorinţelor

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, credincioşii sunt îndemnaţi la post şi rugaciuni. Pentru noroc…

55 de minute ago

Continuă evacuările din zona străzii surpate din Slănic Prahova. Mesaj Ro-Alert

Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…

o oră ago

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…

2 ore ago

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

2 ore ago

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic