luni, martie 27, 2023

Laptele este băut de milioane de oameni de pe planetă și poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, dar și pentru frumusețe.

Este un aliment bogat în nutrienți și vitamine, asigură doza optimă zilnică de calciu și magneziu, fiind util chiar și în curele de slăbire. Mai mult, în primele luni de viață ale unui copil, laptele este alimentul indispensabil și care acoperă tot ce are nevoie organismului nou născutului.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

Beneficiile laptelui mai puțin cunoscute:

 • Conține vitamina B12 care are un rol esențial în formarea globulelor roșii și menținerea sănătății țesutului nervos.
 • De asemenea, fiind bogat în vitamina A, laptele contribuie la menținerea sănătății ochilor și a pielii.
 • Scade riscul de apariție a diabetului zaharat de tip 2, cel puțin așa susțin unele studii. Aceasta arată că un consum regulat de lapte și lactate degresate poate determina reducerea riscului pentru diabetul de tip 2. În plus, lactatele au un indice glicemic scăzut care ajută în controlul glicemiei.
 • Laptele natural este unul dintre puținele alimente care conține toate elementele nutritive de bază, în proporție optimă: proteine (3-3,5%), glucide (4-5%) și lipide (3,5-4,5%), dar și mineralele indispensabile vieții.
 • Sunt studii care arată că cei care beau zilnic lapte ar avea o dantură sănătoasă, explicația fiind aceea că laptele poate să micșoreze aciditatea din zona bucală, în felul acesta ținând tartrul la distanță. De asemenea, calciul și fosforul, dar și grăsimea din lapte reprezintă buni protectori împotriva apariției cariilor.
 • Aminoacizii care se regăsesc în lapte ajută la curățarea pielii, oferindu-i strălucire.
 • Se pare că poate să reducă hipertensiunea arterială. Unele studii arată că laptele scade cu 50% riscul de accidente vasculare cerebrale și de asemenea, aduce beneficii celor care au probleme cu hipertensiunea  arterială.
 • Crește imunitatea organismului deoarece conține probiotice care au rolul de a echilibra flora bacteriană. De asemenea, laptele fiind bogat în seleniu – un mineral considerat vital în întărirea sistemului imunitar.
 • Este foarte bun atunci când vrei să pierzi câteva kilograme în plus, deoarece are darul de a tăia pofta de mâncare.
 • Sportivii ar trebuie să bea zilnic lapte deoarece acesta este benefic celor care fac efort fizic, având rolul de a întări musculatura.
 • Ameliorează depresia, anxietatea și diminuează nivelul de stres. Trebuie doar să bei o cană de lapte caldă, seara, înainte de a te culca.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private