miercuri, decembrie 7, 2022

Laxative naturale. Chiar dacă moderația ar trebui să fie regula de bază a Sărbătorilor și nu numai, e greu să ne abținem să consumăm toate bunătățile de Paște la o singură masă.

Așa că, nu e de mirare că ne confruntăm cu probleme de digestie și cu kilograme în plus. Ca să scăpăm de aceste neplăceri, pe lângă un meniu cu alimente ușor de digerat și mai sărace caloric, putem apela și la ajutorul plantelor. Cu precauție, însă!

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

„Orice plantă sau aliment poate avea și efecte adverse. Atenție și dacă luați medicamente cu care acestea pot interacționa”, subliniază dr. Alice Popescu, primar Alice Popescu, specializat în medicină generală, acupunctură și fitoterapie, la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București.

De exemplu, ceaiurile diuretice (mătase de porumb, păpădie, coada-calului) trebuie asociate întotdeauna cu un consum crescut de lichide bogate în săruri, pentru a nu produce dezechilibre majore în organism. Și ceaiurile laxative, precum cel de crușin, consumate în exces, pot provoca hemoragii digestive și pot agrava hemoroizii. „Pentru menținerea unui tranzit intestinal bun recomand un consum regulat de fibre – glucomanan, tărâțe de psyllium, semințe de chia etc.”, adaugă specialistul în fitoterapie.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

Laxative naturale

Prunele uscate. Sunt poate cele mai cunoscute laxative naturale. Ele conțin antioxidanți, vitamina A, potasiu, fier și fibre. De asemenea, prunele uscate contribuie și cu bacterii “bune”, ceea ce le recomandă pentru o dietă de detoxifiere a colonului. Fibrele solubile din prunele uscate oferă o senzație de sațietate. Altfel spus, scapi mai ușor de kilogramele în plus.

Ceaiul de ghimbir.„Este foarte bun stimulent digestiv, amplifică arderile de grăsimi și ajută la digestia optimă a alimentelor grele. În plus, elimină toxinele din corp”, explică fitoterapeutul Alice Popescu.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Varza murată. Conţinutul de fibre alimentare şi minerale rămâne intact şi îmbunătăţeşte digestia, mai ales a digestiei proteinelor şi a grăsimilor. Aceasta explică de ce varza murată este un aliment nelipsit de la mesele cu mâncăruri grele, pentru simţim că ajută digestia şi metabolismul.

Aloe Vera. Este cel mai vechi și popular remediu natural cunoscut de om și folosit pentru o multitudine de probleme. Conține 99% apă, dar restul de 1% oferă un pachet de 75 de nutrienți, inclusiv 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi și alți compuși cu proprietăți miraculoase. Sucul de aloe vera este un remediu imediat pentru constipație.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

Florile de soc au o acțiune ușor laxativă, stimulează transpirația și eliminarea substanțelor reziduale din organism. De altfel, florile de soc sunt folosite ca remediu împotriva constipației și a bolilor de rinichi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private