Sari la conținut

Leac cu usturoi și lămâie pentru scăderea colesterolului și curățarea arterelor în mod natural

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceai de usturoi

Colesterolul este o substanță ceroasă care se găsește în sânge și de care organismul are nevoie pentru a forma celule sănătoase, însă un nivel ridicat de colesterol poate crește riscul de boli de inimă, potrivit Mayo Clinic.

De fapt, sursa a dezvăluit că un nivel ridicat de colesterol poate fi moștenit, deși este adesea rezultatul unor alegeri nesănătoase în ceea ce privește stilul de viață, cum ar fi:

  • Obiceiuri alimentare nesănătoase, cum ar fi consumul de multe grăsimi dăunătoare. Un tip, grăsimea saturată, se găsește în unele tipuri de carne, produse lactate, ciocolată, produse de patiserie și alimente procesate și prăjite. Un alt tip, grăsimile trans, se găsește în unele alimente prăjite și procesate. Consumul acestor grăsimi vă poate crește colesterolul rău (LDL).
  • Lipsa de activitate fizică, cu un stil de viață sedentar și puține exerciții fizice. Acest lucru scade colesterolul bun (HDL).
  • Fumatul, care scade colesterolul bun (HDL), în special la femei. De asemenea, le crește colesterolul rău (LDL).

Leac cu usturoi și lămâie pentru scăderea colesterolului

Acestea fiind spuse, întrucât stilul de viață nesănătos este principala cauză a colesterolului ridicat, acesta poate fi tratat, iar portalul Salud180 a dezvăluit că există un remediu cu usturoi și lămâie pentru a scădea colesterolul și a curăța arterele în mod natural, deoarece ingredientele sunt bogate în flavonoide care exercită un efect inhibitor asupra vasoconstricției arterelor în mod natural.

Pentru a prepara remediul, fierbeți trei litri de apă, tocați patru căpățâni de usturoi și stoarceți patru lămâi. Toate ingredientele se amestecă apoi și se lasă la macerat timp de trei zile în frigider.

După această perioadă, site-ul a precizat că modul de consum este administrarea unei linguri cu o jumătate de oră înainte de masa principală a zilei, iar dacă organismul reacționează pozitiv, doza trebuie crescută la două linguri, timp de 40 de zile, însă acest remediu poate fi făcut doar o dată pe an.

Cu toate acestea, potrivit Medline Plus, este important să se reducă consumul de usturoi în cazul persoanelor cu probleme stomacale sau digestive, deoarece poate provoca iritații ale tractului gastro-intestinal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel