duminică, martie 26, 2023

Cercetătorii au făcut o descoperire uimitoare. În urma unor teste, aceştia au depistat că un produs care se găsește și în România conţine ingredientul minune.

Un ingredient care se găseşte în uleiul extra-virgin de măsline, numit antioxidant oleocantal, era cunoscut pentru capacitatea sa de a distruge o varietate de celule canceroase umane, dar procesul prin care acest lucru avea loc nu fusese înţeles până de curând. Mai mult, antioxidantul oleocantal păstrează intacte celulele sănătoase.

Te-ar mai interesa: Accident grav feroviar în România! O locomotivă a ...

Paul Breslin, profesor la Universitatea Rutgers, a crezut iniţial că oleocantalul distruge celulele canceroase ţintind o proteină -cheie din acestea care declanşează apoptoza, un proces prin care celulele vătămate îşi declanşează auto-distrugerea ca răspuns la un anumit semnal. Pornind de la acestă teorie, el a început să examineze îndeaproape procesul, alături de colegii săi, doi biologi de la Colegiul Hunter din New York.

„Aveam nevoie să determinăm dacă oleocantalul ţintea acea proteină cauzând moartea celulelor”, explică Breslin.

Aşadar, în urma studiilor, pentru distrugerea celulor canceroase, apoptoza necesita între 16 şi 24 de ore pentru a-şi face efectul, în timp ce oleocantalul distruge celulele canceroase în doar 30 de minute- 1 oră.

Te-ar mai interesa: Studiu: Valorile ridicate ale colesterolului nu am...

După aceste studii, cercetătorii au descoperit că olocantalul pătrundea în veziculele celulelor canceroase, iar în cazul celulelor sănătoase, oleocantalul provoca o oprire temporară a ciclului lor de viaţă. După 24 de ore acesta revenea la normal.

Cercetătorii spun că vor încerca să determine, în continuare, efectul oleocantalului la nivelul celulelor canceroase care apar la animale.

Te-ar mai interesa: Theo Rose: Copilul meu…Nu știu ce a avut. Po...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private