Sari la conținut

Leac sfânt: acesta este peștele alb cu omega 3 care elimină durerile de spate pentru totdeauna

importanta proteinelor
Sursă foto: Travis Yewell/unsplah

Peștele alb este un aliat surprinzător în încercarea de ameliorare a durerilor de mijloc. Cunoscut pentru carnea sa delicioasă și conținutul scăzut de grăsimi, acesta se remarcă prin gustul său fin și beneficiile pentru sănătate.

Acest tip de pește, care include soiuri precum merluciu, limbă de mare și merlan, este utilizat pentru afecțiunile musculare și articulare. Având în vedere profilul său benefic pentru sănătate, este esențial să știm cum să îl procesăm corect.

Care sunt proprietățile peștelui alb?

Secretul din spatele potențialului terapeutic al peștelui alb constă în bogăția sa în proteine slabe și acizi grași omega-3. S-a demonstrat că aceștia din urmă, în special, au proprietăți antiinflamatorii puternice, cruciale pentru reducerea inflamației care poate provoca sau exacerba durerea de talie.

În plus, consumul regulat de pește alb poate contribui la sănătatea cardiovasculară și la bunăstarea generală.

Cât de des ar trebui consumat peștele alb?

Experții în sănătate recomandă consumul de pește alb de două ori pe săptămână, ca parte a unei diete echilibrate.

Practica nu numai că furnizează nutrienții esențiali menționați mai sus, dar diversifică și aportul de proteine și oferă o alternativă mai sănătoasă la carnea roșie, care poate contribui la inflamații atunci când este consumată în exces.

Cum să preparați corect peștele alb?

Unele dintre cele mai sănătoase moduri de preparare a peștelui alb sunt:

La abur: aceasta este o opțiune excelentă, deoarece păstrează majoritatea nutrienților și minimizează adăugarea de grăsimi. Puteți condimenta peștele cu ierburi și mirodenii pentru a-i da savoare fără calorii suplimentare.

La grătar sau prăjit: Grătarul sau prăjirea peștelui alb cu minimum de ulei este, de asemenea, sănătos. Asigurați-vă că folosiți ulei de măsline extravirgin și controlați cantitatea pentru a împiedica peștele să absoarbă prea multă grăsime.

La cuptor: Dacă alegeți să preparați peștele alb la cuptor, îl puteți înveli în folie cu ierburi și lămâie pentru a-i menține suculența și aroma, fără a adăuga calorii suplimentare.

În toate tehnicile, este important să evitați excesul de sare și să folosiți condimente naturale pentru a spori aroma fără a adăuga grăsimi suplimentare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel