duminică, ianuarie 23, 2022

Albastrul de metil este o substanţă organică desco­perită de medicul Paul Ehrilch în urmă cu… 125 de ani şi care, la fel ca şi aspirina cu care este contem­poran, e cât se poate de eficient şi în zilele noastre. De regulă, este folosit extern, dar dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, contra cis­titelor sau nefritelor produse de bacterii.

Albastrul de metilen este un colorant care a fost dezvoltat pentru a colora și a dezactiva anumiți microbi. A fost, de asemenea, unul dintre primele medicamente chimioterapeutice testate la om, unde a fost utilizat pentru tratarea malariei, în 1891. A fost înlocuit cu metode alternative, dar este folosit și în preparatele de colorare în histopatologie astăzi.

Te-ar mai interesa: SFÂȘIETOR. Ultima dorință a unui tânăr de 19 ani c...

Chimie și mecanism

Albastrul de metilen are un sistem de inel fenotiazinic oxidat, spre deosebire de multe alte medicamente fenotiazinice care au sisteme inelare reduse. Această diferență are efecte profunde asupra acțiunii și activității, deoarece crește unghiul structurii chimice și conferă sistemului inelar o sarcină pozitivă. Acest lucru permite albastrului de metilen să interacționeze diferit cu membranele și structurile intracelulare. De exemplu, colorarea cu albastru de metilen poate fi utilizată pentru a arăta deteriorarea membranei.

Agent antimalaric

Prima utilizare terapeutică pentru albastrul de metilen a fost ca tratament împotriva malariei. A fost în mare parte înlocuit cu alți derivați sintetici, cum ar fi clorochina, dar a fost recent investigat pentru reintroducere ca agent antimalaric.

Te-ar mai interesa: Tratamentul de cancer de col uterin din ce în ce m...

Agent neuroprotector

Cercetări recente au arătat că albastrul de metilen poate fi neuroprotector împotriva mai multor boli legate de citotoxicitate, cum ar fi accidentul vascular cerebral și boala Parkinson. Albastrul de metilen este un purtător de electroni, care îi permite să funcționeze împotriva malariei și methemoglobinemiei și este foarte benefic în situațiile citotoxice din creier, deoarece încurajează consumul celular de oxigen și scade glicoliza anaerobă.

Te-ar mai interesa: STUDIU: Infecțiile ușoare cu COVID-19 pot duce la ...

Contribuie la tratarea infecțiilor urinare

Utilizat intern, albastru de metilen poate combate cistitele și nefritele produse de bacterii, datorită efectelor sale antiseptice. Pentru a da rezultate, este necesar un tratament pe o perioadă mai lungă de timp, cu cure între 10 și 21 de zile și repetarea acestora după o pauză de 3-7 zile.

Susține sănătatea tractului respirator

Sub formă de remedii, împreună cu plantele medicinale și uleiurile esențiale, albastru de metilen are un efect calmant asupra gâtului și faringelui, menține confortul respirator și contribuie și la buna funcționare a sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: Grăsime viscerală: condimentul care stimulează met...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private