sâmbătă, aprilie 1, 2023

Un studiu recent a scos la iveală că bacteriile intestinale joacă un rol important în lupta cu cancerul. Mai exact, acestea întăresc sistemul imunitar pentru a combate mai eficient tumorile. Această descoperire poate duce la îmbunătățirea și personalizarea tratamentelor cu imunoterapie, împotriva cancerului. 

Imunoterapia este un termen folosit pentru a descrie tratamentele care îmbunătățesc abilitatea sistemului imunitar de a lupta cu cancerul. În cazul imunoterapiei se folosesc medicamente numite inhibitori imuni ai punctelor de control. Acestea blochează proteinele pe care le produc celulele canceroase pentru a se apăra de sistemul imunitar.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

Bacteriile intestinale și lupta cu cancerul

Din păcate, nu toate tipurile de cancer sunt responsive la tratamentul cu inhibitori ai punctelor de control. Însă, noul studiu ajută la identificarea pacienților care pot avea cele mai bune efecte de pe urma tratamentelor cu imunoterapie. Această informație are legătură cu mecanismul molecular prin care bacteriile intestinale interacționează cu sistemul imunitar pentru a-i influența abilitatea de a lupta cu cancerul.

Cercetători de la Institutul Medical Sanford Burnham Prebys Medical Discovery din California au identificat 11 tulpini de bacterii intestinale. Au demonstrate într-un studiu pe șoareci că înteracțiunea bacteriilor cu sistemul imunitar a contribuit la încetinirea creșterii tumorilor de melanom (cancer de piele).

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă suferi de această bo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private