Ce legătură are berea cu tratarea pietrelor la rinichi. Dr. Mihai Dobra: Toți ar trebui să o avem în vedere

Printre factorii de risc care cresc formarea nisipului la rinichi se numără deshidratarea, o dietă bogată în sare, potrivit unui urolog cu experiență în chirurgia oncologică urologică, proteine și oxalati, precum și anumite afecțiuni medicale, cum ar fi hiperparatiroidismul.

Medicul Mihai Dobra, doctor în științe medicale, medic specialist urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică: tumori renale parenchimatoase, carcinom urotelial înalt, tumori vezicale, tumori testiculare și peniene, endourologie înaltă și joasă, a explicat ce legătură are berea cu tratarea pietrelor la rinichi.

Berea are un rol interesant în contextul tratării nisipului la rinichi

Sursă foto: Getty Images

Ce legătură are berea cu tratarea pietrelor la rinichi

Berea fără alcool, adesea privită ca o alternativă mai sănătoasă la berea tradițională, are un rol interesant în contextul tratării nisipului la rinichi.

În ceea ce privește consumul de bere și potențialul său de tratament pentru litiază, medicul Mihai Dobra a menționat că berea fără alcool poate oferi o formă de hidratare, dar atât. Alcoolul, pe de altă parte, poate avea efectul opus, determinând deshidratarea organismului.

Medicul a subliniat că aspectele legate de hidratare sunt cruciale în contextul tratamentului pentru litiază și că o atenție sporită ar trebui acordată acestui aspect.

„Dacă berea poate trata? Poate berea fără alcool. Berea fără alcool face o formă de hidratare. Ei bine, alcoolul funcționează invers. Alcoolul face și deshidratare în plus. Vorba din popor are un sâmbure de adevăr și el se referă la hidratare. Hidratare este o noțiune extrem de importantă, pe care toți ar trebui să o avem în vedere”, a declarat medicul urolog Mihai Dobra.

Consumul de bere fără alcool trebuie făcut cu atenție și moderație

Totuși, consumul de bere fără alcool trebuie făcut cu atenție și moderație, pentru că poate avea multe alte efecte negative asupra corpului. Rolul berii fără alcool în spălarea rinichilor trebuie echilibrat cu o dietă sănătoasă și cu un consult medical, pentru a asigura cea mai bună abordare în gestionarea acestei afecțiuni.

Printre principalele beneficii ale berii fără alcool în contextul nisipului la rinichi este efectul său diuretic. Consumul de lichide care stimulează producția de urină poate ajuta la „spălarea” rinichilor, facilitând eliminarea nisipului sau a pietrelor mici. Berea fără alcool, având un conținut ridicat de apă, contribuie la acest proces de hidratare și diureză, potrivit DC Medical.

Recent Posts

Seniorii care vor primi 1500 de lei în plus la pensie. Ministrul Muncii: „este clar stipulat în lege”

Recalcularea pensiilor îi ține în suspans pe seniorii țării, care vor afla abia la 1…

9 minute ago

CADOU de la stat 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție

Statul oferă până la 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție. Suma de…

o oră ago

ANM dă alerta: România, lovită de un CICLON puternic! PROGNOZA detaliată până pe 15 mai

Meteorologii anunţă că România va fi afectată de un ciclon putermic, iar vremea va fi…

2 ore ago

“FARFURIA sănătăţii”, de la Harvard. 5 principii de bază pentru o dietă sănătoasă

Experții de la Harvard oferă o serie de recomandări pentru construirea unei diete sănătoase și…

2 ore ago

Boala contagioasă care face ravagii în Europa

Autorităţile medicale din mai multe state  europene sunt în alertă din cauza unei boli infecto-contagioase…

2 ore ago

Citeste si: