duminică, iunie 26, 2022

Conform OMS, milioane de români nu consideră utile serviciile unui psiholog și merg repede la medicul de familie pentru a le rezolva diferite probleme. În acest context, deputatul USR Oana Miroiu susţine că este nevoie de un acces mai facil la serviciile de sănătate mintală.


Legea care deschide ușa la psiholog. Propunere legislativă de urgență

Deputatul USR Oana Miroiu susţine că este nevoie de un acces mai facil la serviciile de sănătate mintală, iar o soluţie în acest sens o reprezintă încheierea de către psihologi a contractelor cu casa de asigurări astfel încât cel puţin trei şedinţe să poată fi decontate.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

O sută de investigaţii

Este pentru îndepărtarea unei bariere, să vadă lumea că nu este nicio problemă să te duci la psiholog, să vadă că au nevoie de psiholog. Oamenii merg la medicul de familie şi vor o sută de investigaţii. Cred că au foarte multe probleme, când, de fapt, problema lor ar putea fi foarte uşor rezolvată dacă merg şi discută cu un psiholog”, a declarat Oana Miroriu.

Declaraţiile au fost făcute într-o dezbatere pe tema identificării unor soluţii privind accesul la un psiholog – transmite reporterul Alexandra Cristea, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private