Sari la conținut

Legea care te obligă să schimbi permisul în fiecare an. Șoferii trebuie să știe asta

valabilitatea permisului de conducere.
Sursă foto: Romania TV
lege modificata pentru unii soferi din Spania

Legea care te obligă să schimbi permisul în fiecare an. Oficialii unei țări europene implementează noi reguli în ceea ce privește permisele auto pentru șoferii ce au împlinit 65 de ani. Scopul este de a reduce accidentele rutiere.

Direcția Generală pentru Trafic din Spania (DGT)a schimbat termenul de reînnoire a permisului de conducere de la 10 la 5 ani.

Pentru că aproximativ 9,6 milioane de oameni au împlinit vârstă de peste 65 de ani, una dintre provocările este legată de siguranța în trafic. Recent, numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați șoferi cu vârsta peste 65 de ani a înregistrat o creștere. Din acest motiv, DGT a luat în calcul implementarea unor măsuri adecvate.

Modificările implementate în Spania

Până acum, era considerat suficient ca un individ să fie supus unui examen fizic și psihologic la fiecare 10 ani pentru a putea continua să conducă.

Însă acum, DGT a implementat deja schimbări importante. Este vorba despre:

  • Reducerea perioadei de reînnoire a permisului de conducere de la 10 la 5 ani
  • Reducerea perioadei de reînnoire a permisului de conducere de la 10 la 3 ani (soferii de camioane sau autobuze)

Așadar, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, va fi necesar să-și reînnoiască permisul la intervale de cinci ani.

Decizii pentru persoanele în vârstă

valabilitatea permisului de conducere.
Sursă foto: Romania TV

Există discuții privind posibilitatea de a emite permise de conducere pentru cinci ani și după atingerea unei anumite vârste. Se ia în considerare dacă la vârsta de 100 de ani permisul să fie eliberat pentru încă cinci ani. Această dezbatere este în desfășurare în Spania, scrie ziarulromanesc.de.

DGT are în plan să continue reducerea acestui interval la 1 sau 2 ani. Se ia în considerare chiar posibilitatea implementării unei măsuri de retragere completă a permisului de conducere pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Documentele obligatorii în mașină

Dintre obiectivele sale pentru anul 2024, DGT își propune să reducă numărul accidentelor de pe șoselele spaniole.

Conform opiniei șoferilor, amenzile pentru viteză sunt cele mai frecvente și ar trebui evitate întotdeauna.

Cu toate acestea, DGT a introdus și amenzi financiare pentru cei care nu au documentele necesare în vehicul. Există câteva documente obligatorii pe care trebuie să le aveți întotdeauna în mașină. Acestea includ:

  • Permisul de circulație;
  • Permisul de conducere;
  • Cardul electronic ITV (tarjeta ITV).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel