marți, noiembrie 24, 2020
Tănasă Sabina

Legea vaccinării – O lege din Danemarca care ar fi dat autorităților dreptul de a obliga cetățenii să fie vaccinați anti-covid a fost abandonată după nouă zile de proteste publice.

„Legea epidemiei” i-ar fi conferit guvernului danez puterea de a adopta măsuri obligatorii de carantinare împotriva oricui este infectat cu o boală periculoasă, dar ce a provocat cele mai multe nemulțumiri a fost partea cu vaccinarea obligatorie.

Conform celor relatate de ziarul Local, „Autoritatea daneză pentru sănătate are puterea de a forma grupuri de oameni care sunt obligați să se vaccineze pentru a stopa răspândirea unei boli periculoase”.

„Oamenii care refuză cele de mai sus pot – în unele situații – să fie constrânși prin detenție fizică, iar poliția are permisiunea să asiste.”

Legea vaccinării și protestele

Cu toate acestea, după nouă zile consecutive de proteste împotriva noii legi, aceasta a fost anulată de către guvernanți.

Cu un vaccin împotriva coronavirusului, guvernele din întreaga lume se gândesc la ce măsuri punitive să ia împotriva celor care refuză administrarea lui.

Pănă și companiile aeriene se gândesc să interzică persoanelor accesul la serviciile lor, în cazul în care nu fac dovada vaccinării.

Parteneri